•┈┈•❀•┈┈•
⁉️
#پرسش_و_پاسخ
🔰 پرسش :
❓ چه شد که سپاه
#امام_علی_علیه_السلام در جنگ صفین فریب خوردند؟
💢 به وعده هاى معاويه دل خوش داشتند!
✍️ پاسخ :
در سپاهيان امام عليهالسلام كسانى بودند كه گوش به فرمان او داشتند و مىخواستند جنگ تا پيروزى سپاه كوفه ادامه يابد ؛ امّا اسناد تاريخى نشان مىدهد كه اكثريت قاطع سپاه امام عليهالسلام از جنگ خسته شده بودند. علاوه بر اين مىدانستند كه اگر پيروز هم شوند، مانند جنگ بصره، غنيمتى نصيبشان نخواهد شد و انگيزهاى براى ادامه جنگ نداشتند. از اين رو وقتى عَدى بن حاتم به امام عليهالسلام پيشنهاد ادامه جنگ داد و گفت : اى امير مؤمنان! آيا تا پاى جان مقاومت نكنيم؟
امام عليهالسلام فرمود : «نزديك شو» .
وى نزديك شد. امام عليهالسلام دهان خود را نزديك گوش وى آورد و فرمود:
🔅 ببين! همه آنانى كه با من هستند، نافرمانىام مىكنند ، ولى معاويه در جمعى است كه بعضى از وى اطاعت مىكنند و بعضى ديگر نافرمانى.
▫️ قاريان كوفه كه نقش عمدهاى در سپاه امام عليهالسلام داشتند، از اين گروه (اكثريت خسته) بودند و به دليل موقعيتى كه درميان مردم كوفه داشتند، در اين فضا كارگردان صحنه شدند.
امّا آنان به دليل جهل و ابتلا به بيمارى خودبينى و عُجب نتوانستند بفهمند كه قرآن بر نيزه افراشتن شاميان، نيرنگى است براى توقّف جنگ و پيشگيرى از شكست قريب الوقوع خود.
پيوند «تَعَمُّق (تندروى دينى)» با «جهل» و «حماقت» در اين عابدان جاهل، موجب شد تا امامِ خود را وادار به پذيرش حكميت كنند .
🔻 در اين ميان، آنچه قاريان را در تصميم احمقانه خود تقويت كرد و نيرنگ معاويه را در توقّف جنگ و ايجاد اختلاف در سپاه امام عليهالسلام به ثمر رساند، نقش كسانى بود كه با امامِ خود به نفاق كار مىكردند و بعضا به وعده هاى معاويه دل خوش داشتند .
📚 دانش نامه اميرالمؤمنين(ع) بر پايه قرآن، حديث و تاريخ ج ۶ ص ۲۸۱
@salehin_shahrood