بسم الله الرحمن الرحیم
☑️ توصیه های پانزده گانه مقام معظم رهبری در دیدار با رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت در ۸ شهریور ۱۴۰۱
🟢 قسمت سوم و پایانی
🟢۱۱_ایجاد تحرک در بخش مسکن ،بخش ساخت و ساز و زیر مجموعه های آن میتواند تحرکی وسیع در تمامی بخش های مختلف کشور ایجاد کند،یکی از آثار آن اشتغال آفرینی است که میتواند بخش عظیمی از کارگران را بکار گمارده که هم درآمد زایی برای آنها داشته باشد هم آرامش روحی و روانی خانواده ها تضمین کند وهم التهاب در بازار مسکن را تنظیم کرده و از افزایش قیمت آن جلوگیری کند و قشرهای ضعیف و آسیب پذیر جامعه هم به امید داشتن را تجربه کنند. و هم در بازار مصالح ساختمانی تعادل قیمتی بوجود بیاید.
🟢۱۲_تکمیل زنجیره ارزش افزوده در بخش معدن ،یکی از راهبردهای امام خامنه ای عزیز از ابتدا تاکنون قطع خام فروشی به خارج از کشور بوده و هست.اگر در بخش معادن و منابع زیرزمینی از جمله نفت و...از استخراج تا تولید و توزیع و مصرف و...زنجیره را رعایت کنیم منافع آنرا در بخش دولتی و خصوصی و تعاونی در داخل کشور حفظ می کنیم و زمینه های رشد و باروری اقتصادی و تجاری را در کشور حفظ می کنیم.ولی بسیاری از دولت های گذشته ،کار را آسان کرده و صرفا استخراج و صادرات را سرلوحه برنامه های دولت خود قرار داده اند و متاسفانه وضعیت اقتصادی امروز حاصل آن اقدامات نابخردانه و سوء مدیریت آنها بوده و ما باید تبعات آن را متحمل شویم.
🟢۱۳_حداکثر استفاده از دریا و امتیازات آن برای کشور،دریا و موارد متعدد استفاده از آن استفاده و نقش آن در اقتصاد بر هیچ کس پوشیده نیست.اقتصاد دریا محور از خواسته های رهبری معظم انقلاب بوده و هست. زیرا دریا به بیان قرآن هم منبع تغذیه انسان و هم مرکبی رهوار در جابجایی کالا و خدمات و هم صرفه جویی اقتصادی در انتقال کالا ها و...بوده و امروز ارزش آن چندین مرتبه بیشتر شده است.دولت سیزدهم برنامه های مناسبی در استفاده از دریا و بهره مندی از مواهب الهی آن دارد و با روابط تجاری و بازرگانی با کشورهای متصل به دریا و با واسطه به کشورهای غیر مرتبط به دریا میتواند از این واسطه گری درآمد زایی داشته و با انعقاد قرارداد های چند جانبه با این کشورها رشد اقتصادی را چند برابر نماید.
🟢۱۴_تکمیل مسیرهای حیاتی و راه های ترانزیتی ،نقش راه ها در پیشرفت و توسعه اقتصادی و تجاری و بازرگانی کشورها بر همگان روشن و واضح است.راه مثل شریان های قلب نقش حیاتی در تجارت و بازرگانی را بر عهده داشته و دارد.و راههای هوایی و دریایی و زمینی را میشود به سه نوع رگ در بدن مقایسه کرد که اگر اختلالی هر چند کم در مسیر آن ایجاد شود میتواند آسیب های جدی به اقتصاد جامعه وارد کند. با وجود ارتباط کشور ما از شمال و جنوب به آب های آزاد و داشتن برنامه و نقشه راه و بستن قرارداد های مناسب با کشورهای متصل به دریا از نتایج آن در پیشرفت اقتصادی بهره جست.
🟢۱۵_پیگیری مسئله پترو پالایشگاه ها ،پترو پالایشگاه ها نیل جدیدی از پالایشگاه ها محسوب میشود که بر تجمیع مجتمع های پالایش تاکید دارد.در مجتمع های پترو پالایشگاهی هدف تنها تولید سوخت از بنزین و نفت و گاز نیست بلکه در کنار تولید این محصولات به دنبال تامین خوراک مورد نیاز مجتمع های پلیمری و شیمیایی است.توسعه پترو پالایشگاه ها باعث افزایش سودآوری و بالارفتن توان رقابت در بازارهای نفتی میشود و همین سود اوری مناسب زمینه افزایش توسعه پترو پالایشگاه ها در کشورهای پیشرفته شده است.
✍سهراب خلیلی
شهریور ۱۴۰۲