🔴انتخابات؛اهمیت و بایسته ها
موضوع:معیارها و ملاک های انتخاب اصلح از منظر مقام معظم رهبری
«به چه کسی رای بدهیم و بر چه اساس انتخاب کنیم»
🔶اهمیت
شرکت مردم در انتخابات در نظام اسلامی علاوه بر اینکه حق مردم از جهت مشارکت در تعیین سرنوشت خویش است، تکلیفی الهی نیز محسوب میشود؛ از این رو همان طور که برگزاری انتخابات برای گزینش مسئولان برای احقاق حق مردم امری ضروری است تکلیف شرکت در انتخابات نیز موضوعی قابل توجه برای آحاد افراد جامعه محسوب میشود. از سوی دیگر ادای تکلیف الهی به هر نحو ممکن و با هر کیفیت، مقبولیت لازم را در پیشگاه الهی ندارد بلکه انسان موظف است در راستای عمل به تکالیف الهی خویش، به بهترین نحو ممکن عمل نماید تا در پیشگاه الهی سربلند و مأجور باشد بر این اساس، علاوه بر لزوم حضور مردم در انتخابات مبادرت به بهترین انتخاب و گزینش کاندیداهای اصلح نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. با توجه به این موضوع و لزوم انتخاب کاندیدای اصلح در انتخابات، معیارهای برگزیدن کاندیداهای اصلح نیز اهمیت پیدا میکند این معیارها نیز در فواصل مختلف در بیانات مقام معظم رهبری مورد اشاره قرارگرفته است که مرور آنها میتواند راهگشای مردم در هر انتخاباتی باشد
🔶مولفه های اساسی جهت تحلیل موضوع
✅وظایف مردم نسبت به رعایت معیارهای صحیح در انتخابات
✔️دخالت ندادن روابط دوستی فامیلی و طایفه ای و حزبی در انتخاب انتخاب بر اساس ملاک های دینی و شرعی و انقلابی باشد و نه بر اساس منافع شخصی و گروهی.
✔️ دخالت ندادن هر گونه ملاحظه ناصحیح و رودربایستی؛ ملاحظات و رودربایستی ها کنار گذاشته شود و به قصد قربت رأی را در برگه نوشتن ملاک باشد.
✔️مردم همواره این نکته را در نظر بگیرند که شرکت در انتخابات همان گونه که یک وظیفه و تکلیف دینی و ملی است گزینش خوب و آگاهانه هم یک وظیفه است.
✅معیارهای انتخاب کاندیداهای اصلح
✔️تدین و اعتقاد نظری و عملی به اسلام، انقلاب، قانون اساسی و خط امام ؛باید کسی انتخاب شود که اعتقاد به اسلام و به اصول و پایه های دینی و عامل بودن به اینها و به عبارتی تدین داشته باشد.
✔️ مصالح انقلاب و کشور را بر مسائل شخصی یا گروهی ،مقدم بدارد. فرد منتخب باید انقلابی، مؤمن، و شجاع باشد و بتوانند قدرت این ملت را که در سایه ارزشهای انقلابی است، حفظ کنند.
✔️ منتخب مردم نباید کسی باشد که به خاطر ترس از دیگران، به جای این که به ملت گرایش نشان دهد، به دشمن گرایش نشان می دهد.
✔️ منتخب مردم باید کسی باشد که روحیه نشاط، امید، قوت و روحیه انقلابی در او وجود داشته باشد تا بتواند راه هایی را که به نظر بن بست میرسد، بشکافد و پیش برود.
✔️کارآمدی تنها هم کافی نیست؛ باید متدین هم باشد. آدم متدین احتمال خیانتش کم است. آن متدین هایی که یک وقت دچار لغزش میشوند اول تقوای خودشان را از دست می دهند؛ بعد این لغزش به سراغ آنها می آید. پس باید متدین و با تقوا هم باشند تا بتوانید برای کارهای این کشور به آنها اعتماد کنید.
✔️منتخب مردم باید دارای صداقت و صمیمیت با مردم و دلسوزی برای مردم باشد؛ کسی باید انتخاب شود.که دلسوز مردم صادق و صمیمی با مردم باشد و اراده کار برای مردم را داشته باشد.
✔️طرفدار مستضعفین و ضعفا و قشر ضعیف بودن یکی از مهم ترین ملاکها در انتخاب فرد اصلح است. منتخب مردم باید دارای روحیه و گرایش درونی به حل مسائل و مشکلات قشر محرومین جامعه را داشته باشد. بداند که در کشور محرومیت هست و سعی و همت او باشد که رفع محرومیت کند. مقام معظم رهبری در این رابطه فرمودند: «کسی که در نظام جمهوری اسلامی مسئولیتی به دست می آورد. باید همه هم و غمش برای مردم باشد؛ هم برای دنیای مردم هم برای مادیت مردم هم برای معنویت مردم هم برای ایجاد عدالت در میان مردم هم برای احیای شأن انسانی مردم هم برای آزادی مردم این ها جزو وظایف اصلی حکومت است.»
✔️بهره مندی از فهم و درک سیاسی؛ منتخب مردم باید دارای درک و فهم سیاسی باشد. مسائل داخلی و مسائل خارجی و توطئه های دشمن را بشناسد و با شناخت اولویتهای کشور و نیازهای مردم اقدام نماید. دادن شعار بدون پشتوانه اجرایی و بدون رعایت اولویتهای اساسی منجر به ایجاد مشکل برای ملت و دولت خواهد بود.
✔️بهره مندی از تخصص، تجربه و کارآمدی؛ انتخاب بدون در نظر گرفتن تجربه و کارآمدی یک انتخاب ضعیفی خواهد بود. بنابراین بایستی در کنار سایر ملاکها و معیارها تجربه و کارآمدی فرد منتخب منظور نظر مردم قرار گیرد.
✔️ پیگیر مبارزه عملی با فساد باشد؛ منتخب مردم بهتر است کسی باشد که برای ریشه کنی فقر و فساد عزم جدی داشته و برای قشرهای محروم و مستضعف دل بسوزاند. مقام معظم رهبری می فرمایند: «اصلح کسی است که هم به ترقی و پیشرفت کشور و توسعه اقتصادی و غیر اقتصادی بیندیشد؛ هم زیر توهمات مربوط به توسعه آن چنان محو و مات نشود که از یاد قشرهای مظلوم و ضعیف غافل بماند.