📝#یک_خبر_یک_تحلیل (۲۳۲)
🔻خبر: این روزها و با مطرح شدن سفر جو بایدن به غرب آسیا، شاهد تحرکات و سفرهای دیپلماتیک برخی از کشورهای منطقه برای تشکیل یک ائتلاف نظامی در خاورمیانه هستیم.
🍃🌹🍃
🔸
گزاره خبری:
1️⃣ ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن از تشکیل یک ائتلاف نظامی مانند سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در خاورمیانه سخن گفته و اضافه میکند: «منشور چنین ائتلاف نظامی باید کاملاً روشن و مشخص باشد. من نخستین فردی خواهم بود که ناتوی خاورمیانه را تأیید میکنم...».
🔹
گزارههای تحلیلی:
1️⃣
توان عملیات: اتحاد کشورهای بهاصطلاح مدعی عضو ناتوی عربی در جنگ سوریه، یمن و عراق هیچ دستاوردی به همراه نداشته است. آنها اکنون ادعای مقابله با ایران را دارند، ایدهای که نهتنها آنها را موفق نمیکند، بلکه بیشتر سردرگم میشوند.
2️⃣
نبود قدرت عالیه: ناتوی غربی اگر موفقیتی به دست آورد، به علت قدرت گذشته و غالب امریکا بهعنوان عضوی از ناتو بود. نکته مهم در ناتوی عربی آن است که کدام کشور میتواند بار مسئولیت آن را بر عهده بگیرد؟ آیا عربستان که در جنگ با مردم یمن شکست خورده است، میتواند رهبر این جریان باشد؟!
3️⃣
تقویت رژیم صهیونیستی: امروزه مردم منطقه به این آگاهی رسیدهاند که ناتوی عربی یعنی تقویت رژیم غاصب صهیونیستی؛ دولتهای منطقه در اجرایی کردن چنین طرحهایی نهتنها نمیتوانند به موفقیت دست یابند، بلکه جایگاه خود در بین ملتهایشان را نیز از دست خواهند داد.
4️⃣
فروش سلاح به کشورهای عربی: دادههای موسسه پژوهشی صلح بینالمللی استکهلم (SIPRI) نشان میدهد که در میان ده کشور پیشتاز از نظر سرانه هزینههای نظامی، شش کشور از غرب آسیا حضور دارد. بنابراین، ناتوی عربی یا خاورمیانه، شیوه دیگری برای دوشیدن بیشتر سران کشورهای عربی برای فروش اسلحه است و هیچ دستاوردی برای آنان نخواهد داشت.
✍️ فرهاد کوچکزاده
#روشنگری |
#ثامن |
#جهاد_تبیین