⭕️ پشت پرده سقوط سریالی شهرها در افغانستان
✍️ سید احمد موسوی مبلغ، رئیس خبرگزاری اطلس افغانستان
🔹مدیریت جنگ در افغانستان در اختیار کنشگران داخلی نیست
🔹توسعه جغرافیایی قدرت طالبان، عملا بدون هیچ جنگی در حال صورت گرفتن است. نیروهای دولتی، مناطق دورافتاده و نسبتا غیر مهم را از امکانات و نیروی انسانی تخلیه می کنند تا از آن نیروها و ابزارها برای حفظ مناطق مهم تر و استراتژیک استفاده کنند. سقوط مناطق متعدد به دست طالبان در حالی صورت می گیرد که محمد اشرف غنی و همکارانش در دولت، بدون هیچ نگرانی و استرسی، به صورت کاملا عادی به انجام امور روزمره خود مشغول هستند.
🔹این اطمینان خاطر حکومت افغانستان، ممکن است برای عده ای سوال برانگیز باشد اما خود دوطرف قدرت در افغانستان به خوبی آگاه هستند که در چه وضعیتی قرار دارند و مبتنی بر همان وضعیت نیز آرایش جنگی و سیاسی خود را تنظیم می کنند.
🔹آمریکا همواره به دنبال راهی بود که ضمن فراهم آوردن زمینه خروج خود از جنگ، آتش جنگ را همچنان شعله ور نگه دارد و در عوض، هزینه های جنگ را بر سایر کشورهای ذی مدخل در افغانستان تحمیل و سرشکن کند.
🔹نباید ناگفته گذاشت که پاکستان نیز به عنوان پدرخوانده طالبان، در این باره کاملا با آمریکا هماهنگ و هم نظر است.
🔹آمریکا و پاکستان به شدت متمایل هستند که جغرافیای جنگ، از جنوب افغانستان به شمال آن کشانده شود./ حیاط خلوت کشورهایی چون روسیه، چین، هند، ترکیه و جمهوری اسلامی ایران/ خیلی طبیعی است که این کشورها از هم اکنون به دنبال مهار طالبان در این منطقه از طریق تقویت نیروهای متخاصم با طالبان باشند.
🔹مهار طالبان [...] باعث ورود این کشورها به جنگی می شود که ممکن است آینده ای همچون وضعیت فعلی آمریکا را برایشان در پی داشته باشد و این دقیقا همان چیزی است که آمریکا و پاکستان به دنبال آن هستند.
🔹با نوع بازی که آمریکا و پاکستان خواب آن را برای افغانستان دیده اند، تقریبا می توان مطمئن بود که حکومت کابل به این زودی ها سقوط نخواهد کرد و طالبان نیز دچار شکست نخواهند شد بلکه دامنه جنگ میان دولت افغانستان و هسته های مردمی مقاومت از یک سو و طالبان از سوی دیگر، مدت های طولانی در نیمه شمالی ومرکزی افغانستان گسترش خواهد یافت./ خراسان