💠
#شب_قدر_چه_بخواهیم ؟
🔶 قسمت اول
📌 دعاهای شب قدر و برنامه ریزی
🔹رکن برنامه ریزی ، داشتن هدف است که مزایا و هزینه ها بر محور هدف تعیین می شود.
🔹ادعیه شب قدر اولین کاری که می کنند این است که ما را با خود واقعی مان آشنا می کنند تا هدف و وسیله را اشتباه نگیریم و به سمت مزایای واقعی حرکت کنیم.
🔹منِ واقعی چیزی فراتر از تن است.
🔸نجات از آتش یکی از حوائج حقیقی ماست که با ادبیات خودِ واقعی ما سر و کار دارد، همان حاجت پرتکراری که در دعای جوشن کبیر میخوانیم :
مَرْوِيٌّ عَنِ النَّبِيِّ ص وَ هُوَ مِائَةُ فَصْلٍ كُلُّ فَصْلٍ عَشَرَةُ أَسْمَاءٍ وَ تُبَسْمِلُ فِي أَوَّلِ كُلِّ فَصْلٍ مِنْهَا وَ تَقُولُ فِي آخِرِهِ (سُبْحَانَكَ يَا لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ خَلِّصْنَا مِنَ النَّارِ يَا رَبِّ يَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِكْرَامِ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِين) ؛
از پیامبر اکرم ص روایت شده ، دعای جوشن صد فصل است که هر فصل شامل ده اسم از اسماء الهی است، اول هر فصلی (بسم الله الرحمن الرحیم) بگو و در آخر آن نیز بگو ( پاک و منزهی تو ، ای آنکه معبودی جز تو نیست ، به فریادمان برس و بر محمد و خاندانش درود بفرست و ما را از آتش رهایی بخش ای پروردگار ای صاحب بزرگی و کرامت ای مهربان ترین) (بلد الامین ، ص402)
🔸این همان دعایی است که امام حسین ع نیز دعای روز عرفه می فرمایند:
يَا مَوْلَايَ حَاجَتِي الَّتِي إِنْ أَعْطَيْتَنِيهَا لَمْ يَضُرَّنِي مَا مَنَعْتَنِي وَ إِنْ مَنَعْتَنِيهَا لَمْ يَنْفَعْنِي مَا أَعْطَيْتَنِي أَعْطِنِي فَكَاكَ رَقَبَتِي مِنَ النَّار ؛
(مفاتیح الجنان)
مولای من! حاجت من آن است که اگر آن را به من عطا کنی، هر آنچه را که (بعد از آن) به من ندهی ، به من ضرر نمی رساند ، و اگر آن را به من ندهی هر چیز که من بدهی مرا سود نمی رساند ، ( رهایی من از آتش را به من عطا کن)
🔸قلب ماه رمضان ، شب قدر است و قلب عالم ، اسماء الله است. لذا شب قدر شبی است که ادعیه بر محور اسماء الله می گردد:
الإمام الباقر عليه السلام: تَأخُذُ المُصحَفَ في ثَلاثِ لَيالٍ مِن شَهرِ رَمَضانَ، فَتَنشُرُهُ و تَضَعُهُ بَينَ يَدَيكَ و تَقولُ:
اللّهُمَّ إنّي أسأَلُكَ بِكِتابِكَ المُنزَلِ و ما فيهِ، و فيهِ اسمُكَ الأَكبَرُ و أسماؤُكَ الحُسنى و ما يُخافُ و يُرجى، أن تَجعَلَني من عُتَقائِكَ مِنَ النَّارِ. و تَدعو بِما بَدا لَكَ مِن حاجَةٍ ؛
امام باقر می فرمایند در سه شب از شب های ماه رمضان قرآن را بردار و باز کن و جلوی خود بگذار و بگو: اللهم انی...) (اقبال الاعمال ، ج1 ،ص 186)
🔸در وهله بعد انسان هایی که نور و حقیقت را در خود تجلی داده اند را واسطه می کنیم. هر کس به هر میزان، جلوه ای که از نورانیت و حقیقت دارد ، واسطه بین ما و خدا می شود:
عن الإمام الصادق عليه السلام: خُذِ المُصحَفَ فَدَعهُ عَلى رَأسِكَ و قُل:
امام صادق می فرمایند: قرآن را بردار و بر سر خود بگذار و بگو :
🔻اللّهُمَّ بِحَقِّ هذَا القُرآنِ، و بِحَقِّ مَن أرسَلتَهُ بِهِ، و بِحَقِّ كُلِّ مُؤمِنٍ مَدَحتَهُ فيهِ، و بَحَقِّكَ عَلَيهِم فَلا أحَدَ أعرَفُ بِحَقِّكَ مِنكَ، بِكَ يا أللّهُ عَشرَ مَرّاتٍ ثُمَّ تَقولُ: بِمُحَمَّدٍ عَشرَ مَرّاتٍ، بِعَلِيٍّ عَشرَ مَرّاتٍ، بِفاطِمَةَ عَشرَ مَرّاتٍ، بِالحَسَنِ عَشرَ مَرّاتٍ، بِالحُسَينِ عَشرَ مَرّاتٍ، بِعَلِيِّ بنِ الحُسَينِ عَشرَ مَرّاتٍ، بِمُحَمَّدِ بنِ عَلِيٍّ عَشرَ مَرّاتٍ، بِجَعفَرِ بنِ مُحَمَّدٍ عَشَرَ مَرّاتٍ، بِموسَى بنِ جَعفَرٍ عَشرَ مَرّاتٍ، بِعَلِيِّ بنِ موسى عَشرَ مَرّاتٍ، بِمُحَمَّدِ بنِ عَلِيٍّ عَشرَ مَرّاتٍ، بِعَلِيِّ بنِ مُحَمَّدٍ عَشرَ مَرّاتٍ، بِالحَسَنِ بنِ عَلِيٍّ عَشرَ مَرّاتٍ، بِالحُجَّةِ عَشرَ مَرّاتٍ و تَسأَلُ حاجَتَكَ و ذَكَرَ في حَديثِهِ إجابَةَ الدّاعي و قَضاءَ حَوائِجِهِ. ( اقبال الاعمال، ج1،ص 187)
🔴 یکی از ادعیه شب 19 لعن دشمنان و قاتلین امیرالمومنین ع است که راه انسانیت را مسدود کردند. خود این لعن باعث تخلیه و پاکسازی می شود:
🔻رويَ أنَّهُ يُستَغفَرُ لَيلَةَ تِسعَ عَشرَةَ مِن شَهرِ رَمَضانَ مائَةَ مَرَّةٍ، و يُلعَنُ قاتِلُ مَولانا عَلِيٍّ عليه السلام مائَةَ مَرَّةٍ.
روایت شده که در شب نوزدهم ماه رمضان صد مرتبه اسغفار شود و قاتل مولا امیرالمومنین صد مرتبه لعن شود. (اقبال الاعمال، ج1، ص186)
https://eitaa.com/samtekhodababaali