«وَأَنْكِحُواْ اْلأَیامى مِنْكُمْ وَالصّالِحِینَ مِنْ عِبادِكُمْ وَإِمائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَراءَ يُغْنِهِمُ اللّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ واسِعٌ عَلیم» (نور، ۳۲)
ترجمه:
برای زنان و مردان مجرد، و همچنین بردگان و کنیزانی که صلاحیت ازدواج دارند، مقدمات ازدواج را فراهم کنید. اگر دست خالی و تنگ دست هستند، خدا از سرِ بزرگواری بی نیازشان می کند؛ زیرا خدا روزی گسترِ داناست.
🕋
#معارف_قرآن |
ارزش ازدواج
🔸ازدواج، با هر انگیزه اى که انجام شود، داراى یک نوع ارزش اخلاقى خواهد بود؛ زیرا کسى که با ازدواج و در ازدواج، حدود الهى را رعایت مى کند، با محارم ازدواج نمى کند و خود را از هرج و مرج در کامجویى دور مى سازد؛ یعنى براى کامجویىِ غریزى و شهوىِ خود، قید و بند شرعى به وجود مى آورد.
🔸براى همه این ها به انگیزه اخلاقى نیاز دارد، هر چند که چنین انگیزه اى، عمومى است و همه مسلمانان، داراى چنین انگیزه اى در ازدواج هستند و کم تر کسى هست که تنها براى ترس از تعقیب دستگاه قضایى، حدود ازدواج را رعایت کند.
🔸آرى، این یک انگیزه الهى است و آنان براى نیل به ثواب و یا دست کم، براى ترس از عقوبت اخروى، به این کار اقدام مى کنند و این خود، مرتبه اى از ارزش اخلاقى را دربر دارد، هر چند که ارزش آن، قابل مقایسه با ارزش هاى والاى اخلاق اسلامى نیست.
🔸ارزش بالاتر در ازدواج، در صورتى است که انگیزه اى والاتر، انسان را به تشکیل خانواده، وادار کرده باشد؛ مانند انگیزه دورىِ از گناه. چنین انگیزه اى خیر است و ارزش اخلاقى ایجاد خواهد کرد؛ اما اگر همتش بلندتر باشد و تنها براى رضاى خدا دست به این کار بزند، ارزش اخلاقى والایى را خواهد داشت.
🔸در هر حال، ازدواج، داراى نوعى ارزش اخلاقى است و آیه هاى قرآنى، دلالت روشنى بر این حقیقت دارند.
📚اخلاق در قرآن ج3، ص۶۷
علامه مصباح یزدی
—————————
🇮🇷
مجموعهی فرهنگی سنگر 🇮🇷
🇮🇷
سنگر جنگ نرم 🇮🇷
🇮🇷
سنگر سردار دلها 🇮🇷