#محرمانه_تحلیل
خود کرده را "تدبیر" نیست
@secret_file
نشست خبری اخیر حسن روحانی رئیس جمهور که با حضور ۱۲ رسانه داخلی و ۵ رسانه خارجی برگزار شد، از لحاظ محتوا و مواضع رئیس جمهور درباره مسائل مختلف داخلی و خارجی قابل تحلیل و کنکاش است اما در این مقاله به ابعاد شکلی سوالات مطرح شده و برخی واکنش های حسن روحانی اشاره خواهیم کرد.
در این نشست خبری، بر خلاف سایر نشست های پیش از آن، نمایندگان همه ۱۷ رسانه حاضر، موفق به طرح سوال خود شدند که درباره این سوالات گفتنی هایی هست:
۱- در حالی که شاید بتوان گفت مسائل معیشتی دغدغه اول اغلب مردم است، در این نشست، فقط سوال ۳ رسانه حاکمیتی شبکه خبر، خبرگزاری صداوسیما و خبرگزاری فارس به این دغدغه اختصاص یافت. که نشان از تمایل حاکمیت به رفع مشکل معیشتی دارد اما این سوالات فقط حدود ۱۷ درصد از کل سوالات مطرح شده در نشست را تشکیل داد!
۲- اگرچه مساله برجام و سیاست خارجی بی ارتباط با مسائل اقتصادی کشور نیست، اما بر خلاف مسائل معیشتی، ۹ سوال (بیش از نصف سوالات) درباره برجام از رئیس جمهور پرسیده شد که نشان می دهد رسانه ها نیز همانگونه که سیاست های کلان دولت به برجام وابسته شده، به سوالات برجامی متمایل هستند. علاوه بر آنکه به نظر می رسد نفس برگزاری این نشست خبری در این مقطع نیز در همین راستا بوده است.
۳- بررسی ۱۷ سوال رسانه ها در این نشست نشان می دهد حدود نیمی از سوالات با لحنی عتاب آلود یا تحریک آمیز از روحانی پرسیده شده است که نتیجه آن برخی مواضع نسبتا تند او نسبت به قوا یا نهادهای دیگر شده است.
۴- در این نشست خبری ۷ سوال رسانه ها (۴۰ درصد) در راستای ایجاد تقابل بین دولت و مجلس مطرح شد که تمایل رسانه ها به خلق ارزش خبری برخورد یا درگیری در کنار سایر ارزش ها مانند شهرت و دربرگیری را نشان می دهد. شاید توجه به مسئولیت اجتماعی رسانه برای ایجاد همبستگی در جهت رفع مشکلات در شرایط تحریمی و کرونایی در کنار پیگیری برای رفع اختلافات، میتوانست فواید بیشتری برای کشور داشته باشد.
از رصد واکنش های رئیس جمهور از دقایق ابتدایی نشست تا پایان، اینگونه به نظر می آید که وی در دقایق ابتدایی از لحن و کلماتی آرام و غیرتنش زا استفاده کرد، به مخالفانش کنایه نزد، برخی اشتباهات را پذیرفت، اثباتی سخن گفت، انتقادات درست را تایید کرد، در موضع گیری ها واقعیات طرف مورد خطابش را در نظر گرفت و از موضع کلیت نظام کوشید که وارد منازعه و تنش نشود اما پس از سوالات تحریک آمیز روزنامه ایران و خبرگزاری فارس، به تدریج لحن و جنس مواضع او تغییر کرد تا جایی که علیه سایر قوا و نیروهای مسلح سخنانی هجومی بر زبان راند.
در مجموع، علاوه بر تامل بیشتری که بر روی ترکیب سوالات و تاثیر رسانه ها بر مواضع مسئولان می توان داشت، این نشست خبری نمونه ای از بی ثباتی مواضع حسن روحانی در طول سالیان گذشته است.
تحلیل محتوا و ابعاد شکلی این نشست، ماکتی از روحیات رئیس جمهور ایران در ۷ سال گذشته است که اصالتا متمایل به حرکت در جهت منافع کشور و هماهنگی با حاکمیت است اما به آسانی تحت تاثیر محیط پیرامون خود قرار می گیرد و علیرغم آنکه می گوید به دنبال حاشیه نیست، اما مواضعی اتخاذ می کند که همانها موجب ایجاد بیشترین حواشی برای دولتش شده است و طبیعتا برای دولت "تدبیر" هم خود کرده را تدبیر نیست./حامد طالبی
👌
#محرمانه کانال حرفهایها
http://eitaa.com/joinchat/361299968Ca15e2013ea
محرمانه را به دیگران هم معرفی کنید