✅
نقش حالات روحی در بهبودی بیمار
👌حتما دیده اید که به محض این که فکری از خاطر فرد بگذرد یا سخن خوشی بشنود حال او تغییر میکند، تأثیر حالات روحی مثل خشم و عصبانیت و شادی و نشاط بر بدن انسان از تأثیر غذاها، آشامیدنیها، داروها، خواب، بیداری، حرکت و سکون بیشتر است زیرا فوری و به سرعت حال فرد را تغییر میدهند.
😇شادی ، لذت، امید و اندیشه درباره کارهای مهم، اندامها، خلطها و روحها را گرم می کنند وحالاتی مانند اندوه و ترس حرارت غریزی را به اعماق تن می کشاند و مزاج را سرد و خشک می کند و همه قوه ها را ضعیف می نماید و به این سبب بیماریها بر فرد چیره می شوند.
←❀اندوه و ترس برای همه زیان دارد. ولی برای مزاجهایی که بسیار گرم شده اند و اخلاط آنها رقیق شده و به حرکت در آمده اند سودمند است.
✿ ←فایده ایمن شدن از امری مانند فایده شادی در حد اعتدال است و زیان یأس و ناامیدی مانند زیان اندوه است.
🗯در موارد بسیاری بیماری که در شرایط سختی بسر می برد، وقتی به امید زیادی میرسد، بیماری اش سبک می شود و بهبود می یابد اما اگر از چیزی بترسد و آن چیز ناگهان رخ دهد یعنی به فرد شوک وارد شود، بیماری اش شدیدتر می شود.
🔘🔸معالجه و آرام سازی روح یا به وسیله ی امور درونی است و آن فکری است که انسان به وسیله آن هیجان را آرام میکند یا به وسیله امور خارجی است و آن سخنی است که دیگری او را نصیحت میکند یا
با حرفهایش شادی را مهمان خانه دلش می کند و در آرام سازی هیجان به او کمک میکند.
▪️← و این یعنی در درمان اختلالات روحی، ضمن درمان بیماریهای جسمانی ، تقویت نفوس بالاتر و در وهله اول تقویت نفس حسی حیوانی بیمار مهمترین گام برای درمان است ،
این تقویت روحی حتی در بیماریهای حاد عفونی ومیکروبی مثل کرونا تاثیر بسزایی دارد.
🔲چنانچه حکیم جرجانی در کتاب پنجم ذخیره خوارزمشاهی ده شرط برای درمان بیماریهای عفونی ذکر کرده است که یکی از آنها،
عامل روانی برای تقویت روحی بیماران است.
✍ادامه دارد....
درمان
#کرونا
☔️
@sedaybaran