واکنش به
منبرنشینی دکتر غلامی / 4
🔺
منبر یا صندلی؟!
#صدای_طلاب
▫️بعضیها طوری دم از دکتر غلامی میزنند و روحانیت رو تخریب میکنند انگار تا الان دین توسط مکلا ها به مردم رسیده و روحانیت بیکار بوده!
▫️دکتر غلامی چه حرف جدیدی دارند که طلاب از پس بیان آن بر نمی آیند؟
▫️استاد رحیمپور با توجه به اینکه فقط تحصیلات حوزوی دارند تا به حال مشاهده نشده روی منبر بنشینند یا در هیئات سخنرانی کنند، آیا امثال دکتر غلامی با سواد تر هستند؟
▫️
رزومه حوزوی دکتر غلامی مگر به ایشان سنجاق شده است؟ چند نفر از مخاطبین نسبت به این رزومه مطلع هستند؟ فردا روزی که هرکسی به خود اجازه منبرنشینی داد چطور جلوی آن را میگیرند؟
🔹وقتی پیامهای مرتبط با منبرنشینی استاد غلامی رو میخوانم و می بینم اکثریت طرفدار منبرنشینی ایشان هستند، واقعا تعجب میکنم! گویا اصلا متوجه مبنای اعتراض نشده اند!
🔹دوستان عزیز، اصلا بحث مخالفت با شخص آقای غلامی یا انکار مراتب علمی ایشان نیست (اگرچه در همان هم حرف هست). بلکه بحث تغییر و استحالۀ معنایی نمادهاست. منبر نمادِ تریبون دینی است و لباس روحانیت نماد معلّم دین.
اگر این نمادها تغییر معنایی پیدا کنند فقط برای آقای غلامی تغییر نمیکنند. هزاران مدعی جدید برای تعلیم و تبلیغ دینی پیدا خواهد شد. اتفاقی که مثلا برای اعضای انجمن حجیته ۵۰ سال پیش افتاده.
🔹
اینکه ما معممینی داریم که از نصاب علمی لازم بهرهمند نیستند مشکلی است که با گشودن فضای تبلیغ برای غیرمعممین حل نمیشود، بلکه تشدید میگردد! مثل این است که بگوییم چون پزشکان غیرحاذقی داریم پس از این بعد به افراد فاقد تحصیلات پزشکی هم مجوز طبابت میدهیم!
▫️سلام علیکم، ببین ترا بخدا یه صندلی خاص که گویا به قشر خاصی اختصاص داره
و نشستن غیر افراد خاص برروی آن موجب عذاب اخروی میگردد، بر صاحبان آن مسند گران آمده و چه سرو صدایی به پا کرده؟؟
▫️البته فراموش نکنیم که این افراد خاص نماینده روحانیون با بصیرت و با معرفت نیستند و الا همه بابصیرتها میدانندکه نشستن بر آن صندلی خاص، متعلق به گروهی خاص نیست و ای کاش قبلاً نظر فقهای عظیم الشان را در این باره جویا می شدید که صد البته با اقدام نسنجیده تان مخالفت می کردند.
▫️معاندین چجوری با برنامه روی جوانان کار میکنن و با هروسیله مشروع و نامشروعی در حال جذب جوانان هستند اونوقت نیروی های ارزشی ما درحوزه که باید با هم فکری، هم دلی، تفاهم و تعاون برای جذب جوانان همکاری کنند، به جایگاه نشستن دکتر غلامی با آن پیشینه علمی و جایگاه اجتماعی و روشنگری های دقیق در بین قشر دانشجو و جوانان گیر میدهند و گویا اصلا یکبار هم پای صحبتهای ایشون ننشسته اند تا محتوای صحبتهای ایشون رو متوجه بشن و خدارو شکر کنند که کسی داره دوشادوش حوزه در جذب جوانها تلاش میکنه!
▫️درد و مشکل شما فقط همین صندلی خاصه که مبادا از دستتون خارج بشه؟ واقعاً چقدر کوته فکرین؟ مشکلات را نمیبینید؟ یا جرات ورود ندارید؟ نظام بانک داری ربوی آیا مشکل شرعی ندارد که صدایی از شما درنمیاید؟! اون وقت چسبیدین به صندلی؟
🔹سنت اجتماعی جامعه شیعی از قدیم الایام این بوده که منبر با فرد ملبس به لباس پیامبر صلوات الله علیه وآله، در مجلس مربوط به پیامبر و آل ایشان(در مسجد، حسینیه و یا خانه) معنا پیدا می کنه و الا به تعبیر امام سجاد علیه السلام این مجموعه خود بخود چوبی بیش نیست اگر چه بر روی آن در ظاهر از دین و آیات قرآن خوانده شود....چرا به دنبال تزلزل در دیدگاه مردم نسبت به سنت اهل البیت و علما هستیم؟!
▫️اصلا بحث درباره دکتر غلامی نیست، ایشان اهل فضل و انقلابی و همه چیز تمام و قابل احترام؛ بحث درباره جایگاه هاست، جایگاه و نماد منبر همیشه جایگاه روحانیتی بوده که خروجی آن با همه نواقصی که دارد طبق چارچوب هایی است.
▫️حالا
اگر ما بدون ضابطه این جایگاه و نماد را از این صنف چهارچوب دار خارج کنیم دیگه تضمینی نیست که فقط دکتر غلامی اهل فضل روی منبر بنشیند بلکه هر شخصی با اندک سوادی به خود جرات می دهد که در این جایگاه بنشیند!؟ (البته که بر روی این منبر هم در صنف روحانیت هستند کسانی که حرمت منبر را حفظ نمی کنند ولی با وجود چند مورد قاعده کلی به هم نمی خورد)
▫️به عنوان مثال استاد بزرگوار رحیم پور ازغدی با اینکه بالاترین سطوح حوزوی را طی کردند من ندیدم هیچ گاه بر روی منبر سخنرانی کنند، آیا منشا اثر نیستند؟ یا مثلا
دکتر غلامی بر روی منبر ننشینند و سخنرانی کنند منشا اثر نیستند!؟ خلاصه سخن این است که جایگاه ها را برای اهلش حفظ کنیم!
🎙جایی برای شنیدن صدای طلاب
🌐 V.O.H / Voice Of Howzeh
🆔
@sedayehowzeh