تفسیر آیات منتخب قرآن کریم...
آیه24سوره بقره:
پس اگر چنین نکنید،که هرگز نخواهید کرد،از آتشی بترسید که هیزم آن(بدنهای)مردم(گناهکار)و سنگها هستند، و برای کافران،آماده شده است..
آتشی شعله ور از درون:
این آیه شریفه می فرماید که دو چیز آتش جهنم را شعله ور می کند،انسان ها و سنگ ها...
مراد از سنگ در این آیه،بت های سنگی هستند که به جای خداوند پرستیده می شدند،چنان که قرآن خطاب به مشرکان در آیه98سوره انبیاء می فرماید:"شما و آنچه غیر از خدا می پرستید،هیزم جهنم خواهید بود."
نکته بسیار مهم در این آیه این است که می فرماید:برخی از انسان ها هیزم جهنم هستند.این نشان می دهد که افکار و اعمال ناپسندی که از انسان سر می زند و خود و دیگران را آلوده می کند،در قیامت به صورت آتشی از وجودش شعله ور خواهد شد و خودش و دیگر کسانی را که گمراه کرده است،خواهد سوزاند،چنان که درباره جهنم در آیات6و7سوره همزه آمده است:"آتش بر افروخته خداوند که از دل ها زبانه می کشد."
"وقود" چیزی هست که استعداد شدید اشتعال دارد. در روز قیامت،انسان هائی هستند که چنین استعدادی را در دنیا کسب کرده و چون سنگ و کبریت و گوگرد شده اند که آتش را در درون خود نهفته و آماده دارند و از درونشان برای دیگران نیز وسیله سوختن حمل می کنند و این همان جهنمی هست که در دنیا برای خود افروخته اند.
از این رو در آخر آیه می فرماید:"برای کافران آماده شده است."
یعنی جهنم،پیشتر آماده شده و آنان خود را همچون سنگ گوگرد و کبریت آماده سوختن کرده اند...
#سدرةالمنتهی
─┅═ೋ❅🕋❅ೋ═┅─
____🍃🌸🍃____
https://eitaa.com/joinchat/1790967818C763ece4c90
─┅═ೋ❅🕋❅ೋ═┅─