✔️یک نمونه از تحریفها در دین این است که مؤمنان اینکه "برای خودشان طبیب شوند" را توصیه دینی نمیدانند.
✔️بازگشت حوزههای علمیه به "طب و تغذیه" بسیار ضروری است
حجت الاسلام پناهیان:
◻️رابطه بسیار محکم و پیچیده بین جسم و روح انسان وجود دارد. هم روحیات انسان بر وضعیت جسمی انسان تأثیر دارد و هم وضعیت جسمی بر وضعیت روحی انسان، بسیار تأثیرگذار است.در برخی روایات بهتعبیر امروزی، آثار ژنتیکی خوردن گوشت خوک گفته شده است که گوشت خوک بیغیرتی ایجاد میکند که اثر وضعیت بدنی و جسمی بر وضعیت روانی فرد است. گفتیم جسم بر روح مؤثر است و اگر جسم بر روح مؤثر است باید توصیه جسمانی داشت تا وضعیت روح، خوب شود؛ در دین، این توصیهها فراوان است.
◻️نخستین پیشنهادی که به هرکس با هر مشکلی میدهم، این است که برنامه تغذیهاش را اصلاح کند؛ نماز صبح دیر بیدار میشود، میگویم "تغذیه را درست کن"، میگوید "عصبانیمزاج هستم"، میگویم "تغذیه"، میگوید "حسود هستم"، میگویم "تغذیه".
◻️حتی در مورد چگونه خوابیدن توصیههایی دارند که نمیدانم ائمه هدی(ع)، چرا اینقدر شکل خوابیدن ما برایشان مهم بوده است؛ کسانی که رسالتشان اعتلای روح انسان بوده است، بهشدت تأکید میکردند که به مثلاً فلان شیوه نخوابید.
◻️رسول گرامی اسلام(ص) میفرماید: «اگر کسی چهلساله شود و دوای دردهای خودش را تشخیص ندهد، در این آدم خیری نیست».
هر کسی باید بفهمد چه بخورد حالش بهتر میشود و چه نخورد حالش بدتر میشود؛ هر کسی باید بداند معمولاً در چه زمینههایی بیمار میشود و دوای دردش چیست؛ در حال حاضر اگر از آدم چهل سال به بالا وضعیت یبوست و اجابت مزاج را بپرسی، نمیداند چه باید بگوید.
◻️میگویند، "عدس بخور تا اشک چشمانت زیاد شود"، ما فکر میکنیم در کلاس اعتقادات شرکت کنیم اما عدس هم تأثیر دارد؛ میگویند، "اگر دلت گرفت، لباست را در بیاور، بشور و دوباره بپوش"؛ از آن طرف دنیا باید بگویند انرژی منفی به بافت لباس وارد میشود و با شستن بهوسیله آب از لباس خارج میشود تا قبول کنیم.
◻️روح نیز بر جسم تأثیر دارد؛ از امیرالمؤمنین(ع) پرسیدند: «درِ خیبر را با نیروی بدنی خود کندید یا با نیروی روحی خود؟» فرمودند: «با نیروی روح خود این کار را کردم»
منبع: باشگاه خبرنگاران پویا/ خبرگزاری تسنیم
↪️
@serateandishe ↩️