✳️ وزیر سعودی را
چه کسی به تهران آورد؟
🔹عربستان در مقایسه با آمریکا و انگلیس و اسرائیل، دشمن فرعی است. کاهش تنش با چنین دشمنی، اقتضای مصلحت است.
♦️اولویت راهبردی جمهوری اسلامی، صلح و ثبات منطقهُ حفظ تمامیت ارضی کشور ها و نفی دخالت بیگانگان است. ما قاعده کاهش تنش را -جز با رژیم نا مشروع صهیونیستی- حتی با آمریکا به اجرا گذاشته ایم، هر چند که طرف غربی بدعهدی کرده است.
🔹آنجا که دشمن سر موضع است و دشمنی می کند، ما هم مقابله می کنیم؛ اما هر جا مسیری برای کاهش تنش بگشاید، استقبال می کنیم.
♦️قاعده کلی، همان است که امیر مومنان (ع) به مالک اشتر فرمود: «ولا تدفعنّ صلحا دعاك اليه عدوّك للَّه فيه رضا، فإنّ في الصّلح دعهًْ لجنودك، و راحة من همومك، و أمنا لبلادك.
🔹صلحى را كه رضاى خدا در آن باشد و دشمن پيشنهاد كند، رد مكن، زيرا كه صلح، سبب آرامش سپاهيان تو، و مايه آسودن از ناراحتي ها، و امنيت براى شهرها است».
♦️حضرت در ادامه فرمود: «ولكن الحذر كلّ الحذر من عدوّك بعد صلحه، فإنّ العدوّ ربّما قارب ليتغفّل فخذ بالحزم و اتّهم في ذلك حسن الظّنّ. ولى پس از صلح، سخت از دشمن برحذر باش؛ چه بسا نزدیکی ورزد تا غافلگیر کند. بنابراين، احتیاط و دورانديشى پیشه کن و در اين باره، حسن ظن را متهم کن».
🔹حکومت عربستان در طول چند دهه، مرتکب دشمنی بسیار علیه ملت ما و دیگر کشورهای منطقه شده؛ از تجهیز صدام تا حمایت از گروهک های معاند و تامین بودجه اشغالگری آمریکا در منطقه.
♦️با همه اینها، سر عربستان در بسیاری از تحولات منطقه به سنگ خورد. "گاو شیرده"، پاداشی است که آمریکایی ها به مدعی ابرقدرتی در منطقه دادند. خاطره این تحقیر از حافظه سعودی ها پاک نخواهد شد.
🔹عربستان هزینه های گزافی برای این تبعیت پرداخت، اما طرف شکست خورده تحولات سوریه، عراق، لبنان، یمن و فلسطین بود. در مقابل، ایران و متحدانش طرف پیروز تحولات دو دهه اخیر بوده اند.
♦️آنها دورشان را در منطقه زدند، اما سرانجام فهمیدند که باید با واقعیت اقتدار ایران کنار بیایند. طرف سعودی از طریق واسطه های متعدد (عراق، عمان، قطر، روسیه و چین) خواستار کاهش تنش ها با ایران شد.
💢ادامه دارد...