⭕️
سیمای روحانیت یا روحانیت در سینما
#تحلیل
👤حجتالاسلام علی نهاوندی، استاد حوزه و مدیرگروه فقه هنر و رسانه مرکز فقهی ائمه اطهار(ع):
🔹یکی از دلایل کاهش محبویت روحانیت در جامعه، تخریب چهره و جایگاه ایشان توسط سینمای سکولار روشنفکری از یکسو و سینمای جبهه انقلاب که پولشان از نهادهای حاکمیتی مانند سازمان هنری، اوج و... تامین میشود.
🔹با تحلیل فیلمهایی همچون مارمولک، دینامیت، طلاومس، پارادایس، مصلحت، منصور، روز بلوا، خروج، لباس شخصی، زیرنورماه، دیدن این فیلم جرم است، خیلی دور خیلی نزدیک، فرشتهها با هم میآیند و... خط تخریب روحانیت به عنوان ضد قهرمان و نماینده حاکمیت و گاهی قهرمان با کاراکتر ساده لوح، اهل زدوبند، دنیا طلب، دچارآلودگی، شریک جرم، سرمایه دار و کارپرداز تجاری، ماله کشان سیاسی، بداخلاق و عبوس و .. مطرح میگردند.
🔹انتخاب بازیگران کمدین، لهجههای خاص و کاراکترهای متفاوت در بسیاری از فیلمهای سینمایی و سریالهای تلویزیونی امر تصادفی و اتفاقی نیست.
🔸به نظر میرسد این خط تخریب نرم، هشداری است که در آستانه جشنواره فیلم فجر باید مسئولان حوزوی و نهادهای انقلابی آن را جدی بگیرند.
🔻پی نوشت صراط:
🔰البته برخورد و نگاه یکسان به همه این فیلم ها و کارگردان ها درست نیست. ضمن اینکه برخی از کارگردانان انقلابی، اتفاقا در انتقاد به اندیشه متحجرانه یا روشنفکرانه برخی روحانیون که با اندیشه امامین انقلاب زاویه دارند، اقدام به ارائه چنین تصویری از روحانیت سکولار می کنند.
🔻عضو صراط زنجان شوید.
https://eitaa.com/serat_zanjan