چرا انقلاب شد؟!
✍️ سعید فتحی
🔻انقلاب به عنوان یک پدیده و واقعیت اجتماعی و عینی، هم علت است و هم معلول. علت است برای امور ما بعد خودش و معلول است نسبت به هر آنچه قبلش بود.
تمام پیشرفت ها و رشدها و پیروزی ها معلول نگاه انقلابی به جامعه است. نگاه انقلابی یعنی عقلانیت همراه با خستگی ناپذیری و خودباوری و البته تدبیر. این نگاه در هر صنعت و مجموعه ای حاکم شد پیشرفت ها خود را نمایان کردند مانند ساختار نظامی.
و هر کجا صرفا در بیان، انقلاب بود و در عمل نگاه انقلابی نبود، ما سرعت رشد کمی داشتیم و یا نتوانستیم در حد این انقلاب باشیم که نمونه بارزش صنعت خودرو است.
🔻اما انقلاب، خود معلول هم هست. تحقق انقلاب به دلیل مقدمات و شرایط قبلی حتمی و ضروری بود. اما چرا؟ در فلسفه و منطق گفته میشود: «الشیء ما لم یجب لم یوجد» به این معنا که مادامی که چیزی به حد ضرورت وجود نرسد، موجود نخواهد شد.
🔸شرایط اجتماعی و سیاسی قبل انقلاب فضا را به سمت انقلاب برد و انقلاب اسلامی ایران واکنش طبیعی مردم به دین زدایی، وابستگی سیاسی، فساد اقتصادی و سیاسی در ساختار حکومت بود.
🔸البته شاید نتوان یک دلیل مشخص را به عنوان، علت تامه برای تحقق انقلاب معرفی کرد ولی حتما چندین مورد را به عنوان علت ناقصه می توان ذکر کرد که مجموع این علل ناقصه، علت تامه تحقق انقلاب اسلامی شد.
1-
دین زدایی توسط حکومت: مردم ایران، مردمی اهل فرهنگ و ادب هستند و دین اسلام در این این جامعه قرن هاست که تبدیل به بخش مهمی از رسوم و سنن اجتماعی شده است. این فرهنگ مغول ها را توانست هضم کند و مطابق میل خود تغییر دهد ولی طبیعتا چیزی که قابل هضم نباشد دفع خواهد شد و حکومت شاه چنین شد.
2-
فساد سیاسی و اقتصادی: خاطرات منتشر شده از درباریان و شخصیت های مهم ساختار شاهنشاهی در دوره پهلوی اول و دوم، مانند فردوست و اسد الله علم، روایت های دست اولی از فسادهای سیاسی و اقتصادی در بین سیاسیون را ارائه میدهد که واقعیت تلخ دوران پهلوی است که نشان میدهد رژیم شاه بنایی بر توجه بر اقشار پایین دست نداشت و مردم به عنوان رعیتی بودند که حقوقی نداشتند تا کسی بدان توجه کند.!
ادامه در صفحه 2👇
🔻
#صراط را دنبال کنید.
@serat_ir1