🔰احڪــ🔎ــام رو🌙زه
🔶حکم روزه مسافر در صورت فراموشی حکم یا موضوع آن
✅ فتوای آیات عظام (خامنهای، سیستانی و مکارم): مسافری که نباید روزه بگیرد، اگر از روی علم و عمد، برخلاف وظیفه روزه بگیرد، روزهاش باطل است و اگر ماه رمضان باشد، قضای آن واجب است ولی اگر به دلیل جهل به اصل حکم، روزه گرفته باشد، روزهاش صحیح است و اگر در بين روز مسئله را بفهمد، روزهاش باطل میشود.
✔️
نکته: رهبر معظم انقلاب: اگر روزهدار به دلیل جهل به خصوصیات حکم، روزه بگیرد، روزهاش باطل است؛ مانند کسی که میداند در سفر نباید روزه گرفت. در حالیکه با جهل به اصل حکم، روزه صحیح است.
✔️
آیتالله سیستانی: فرقی ندارد که اصل مسألهی شرعی نبودن روزهی مسافر را نداند یا اینکه اصل آن مسئله را میدانسته، ولی به علّت ندانستن بعضی از خصوصیّات احکام مسافر، در سفر روزه گرفته است. در هر صورت روزهاش صحیح است.
✔️
آیتالله مکارم: اگر مسافر به خاطر جهل به موضوع حکم روزه سفر، مثل آنکه نمیدانسته در وطن شوهر روزه صحیح نیست، در سفر روزه بگیرد، روزهاش صحیح است و احتیاط مستحب است که بعداً قضای آن را بگیرد.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📚
منابع: استفتائات پایگاه اطلاع رسانی رهبر معظم انقلاب و آیتالله مکارم، توضیحالمسائل جامع آیتالله سیستانی، جلد۲، مسئله ۲۱۸، توضیح المسائل آیتالله مکارم، مسئله ۱۴۴۵، استفتا برخط از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
#ستاد_ترویج_احکام
#احکام_روزه
#آموزش_احکام
━━━━━━━⊰◇⊱━━━━━━━━
#لطفاڪانال_ما_را_بہ_اشتراڪ_بگذارید 🙏
📲کانال ما در ایتا: ⬇️⬇️⬇️⬇️
https://eitaa.com/joinchat/2028667027Ce4532d7cae
━━━━━━━⊰◇⊱━━━━━━━━