🌹 سهم امروز نهج البلاغه نامه ی ۱۶ تا ۱۴
📜 #نامه16 : دستور العمل امام (علیه السلام) به هنگام آغاز جنگ در سال ٣٧ هجری در میدان صفین .
🔹 آموزش تاكتيک های نظامی
🔻 عقب نشينی هایی كه مقدمه هجوم ديگر است و ايستادنی كه حمله در پی دارد نگرانتان نسازد ، حق شمشيرها را ادا كنيد و پشت دشمن را به خاک بماليد و برای فرو كردن نيزه ها و محكم ترين ضربه های شمشير خود را آماده كنيد ، صدای خود را در سينه ها نگه داريد ؛ كه در زدودن سستی نقش بسزایی دارد. به خدایی كه دانه را شكافت و پديده ها را آفريد ، آنها اسلام را نپذيرفتند ، بلكه به ظاهر تسليم شدند و كفر خود را پنهان داشتند ، آنگاه كه ياورانی يافتند آن را آشكار ساختند .
📜 #نامه15 : دعای امام در میدان جنگ .
🔹نيايش در جنگ
🔻 خدايا ! قلب ها به سوی تو روانه شده و گردن ها به درگاه تو كشيده و ديده ها به آستان تو دوخته و گام ها در راه تو نهاده و بدن ها در خدمت تو لاغر شده است ، خدايا دشمنی های پنهان آشكار و ديگ های كينه در جوش است ، خداوندا ! شکايت خود را به سوى تو مى آوريم كه پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) در ميان ما نيست و دشمنان ما فراوان و خواسته های ما پراكنده است. « پروردگارا ! بين ما و دشمنانمان به حق داوری فرما كه تو از بهترين داورانی»
📜 #نامه14 : دستور امام (علیه السلام) در صفین قبل از رویارویی با دشمن .
🔹 رعايت اصول انسانی در جنگ
🔻 جنگ را آغاز نكنيد تا آنها شروع كنند ، زيرا بحمدالله حجّت با شماست و آغازگر جنگ نبودن ، تا آنكه دشمن به جنگ روی آورد ، حجّت ديگر بر حقّانيت شما خواهد بود ، اگر به اذن خدا شكست خوردند و گريختند ، آن كس را كه پشت كرده مكشيد و آن را كه دفاع نمی تواند آسيب نرسانيد و مجروحان را به قتل نرسانید ، زنان را با اذيت و آزار به هيجان نياوريد ، هر چند آنها به شما دشنام دهند و به سرانتان بدگويى کنند ، چرا كه آنان در نيروی بدنی و روانی و انديشه كم توانند ، در آن زمان که زنان مشرکان ( در عصر پيامبر ) به ما بدگويى مى کردند و دشنام مى دادند ( از سوى آن حضرت ) دستور داده مى شد که از آزار و اذيت آنها خوددارى کنيم ، حتى در زمان جاهليّت اگر مردى دست به روى زنى بلند مى کرد و سنگى به سوى او پرتاب مى نمود و يا او را با چوب مى زد، همين امر باعث ننگ او و فرزندانش مى شد !