❌سایه سنگین قاچاق کالا بر سر تولید ملی / وقتی عزم جدی برای مقابله نیست
📌در شرایطی که سایه قاچاق کالا بر سر تولید ملی سنگینی میکند عزم جدی برای مقابله با قاچاق کالا در کشور نیست و تولیدکنندگان ما روزگار سختی را میگذرانند.
📌 سال 1399 از سوی رهبر معظم انقلاب سال جهش تولید نامگذاری شده است و دستگاههای مختلفی در این حوزه وارد عمل شدند تا شعار سال را جامه عمل بپوشانند تا گامی موثر در حمایت از تولیدکنندگان داخلی، افزایش اشتغال و به تبع آن رشد اقتصاد کشور داشته باشند.
📌در راستای حمایت از تولیدات داخلی و جهش تولید عوامل زیادی دخیل هستند که به عنوان یکی از مهمترین عوامل در این عرصه میتوان به مبارزه با قاچاق کالا اشاره کرد تا جایی که سیدابراهیم رئیسی رئیس قوهقضائیه یکی از نیازهای جدی رونق تولید، جهش تولید و پا گرفتن اقتصاد ملی و اقتصاد مقاومتی را جلوگیری از قاچاق کالاست.
📌قاچاق کالا با رونق تولید و جهش تولید همسازی ندارد و نمیشود از یک طرف دنبال اقتصاد و تولید ملی، استفاده از محصولات داخلی و توجه به دستساختههای جوانان و کارخانههای ایرانی رفت و از طرف دیگر شاهد وفور کالای قاچاق در بازار بود و مخاطب مقام معظم رهبری در نامگذاری شعار سال به نام جهش تولید، همه مسئولان هستند تا این شعار تحقق یابد. تحقق این شعار در گرو مبارزه با قاچاق کالاست و اگر این مبارزه بهصورت جدی انجام نمیشود، حتما یک جای کار میلنگد.
📌 کالای قاچاق بر بازار فروش تولیدات داخلی تاثیر به سزایی دارد به طوری که عرضه کالای قاچاق با قیمت ارزانتر از تولیدات داخل باعث میشود که محصولات داخلی بازار فروش خود را از دست بدهند.
📌 زمانی که تولیدات داخلی فروش نرود به طبع رشد اقتصادی ما کاهش پیدا کرده، اشتغال پایدار کشور کم شده و درآمدهای دولت کمتر میشود!
📌 در مجموع کالای قاچاق در کشور هم به بدنه درآمدی دولت به واسطه تعرفهها، حقوق دولتی و مالیاتهایی که باید از ورود کالا دریافت شود ضربه می زند و هم در کنار کالای داخل قرار گرفته و رقیبی جدی برای تولیدکنندگان داخلی میشود که باید مالیات، عوارض، حقوق دولتی و بیمه را بپردازند.
📌در این رقابت نابرابر قطعا تولیدات داخلی و صنایع ما دچار مشکل شده و به تولید داخل ضربه میزند و این مسئله کاهش تولید، تعطیلی اصناف و کارخانهها و تبعات زیاد دیگری به دنبال دارد.
❌ سهم کالای قاچاق در بازار داخلی زیاد است
📌 آمارهایی که از سوی مراجع مختلف داده میشود از روشهای مختلفی به دست میآید و این ارقام تفاوتهایی با هم دارد که گاهی این تفاوتها بسیار زیادی دارد.
📌 ارقام عمده قاچاق در کشور ما در بحث پوشاک، کفش، دارو، اسباب بازی، لوازم آرایش و بهداشتی و ... است که به صورت عمده وارد کشور شده و متاسفانه در مبادی ورودی برای کنترل آن به صورت خیلی جدی عمل نمیکند و این مسئله به تولید داخل ضربه زیادی میزند.
مطرح شده که 40 تا 50 درصد پوشاک ما به صورت غیر رسمی و از مبادی قاچاق وارد میشود که رقم بالایی است و فرقی نمیکند که این پوشاک از مرز سیستان و بلوچستان، ترکیه و ... وارد شود قطعا با این میزان کالای قاچاق صنعتگر ما مجبور است 50 درصد ظرفیت اقتصادی داخل کشور و به تبع آن و اشتغال و بخشی از درآمد خود را به تولیدکننده خارجی تقدیم کند.
📌مسئله عدم رسیدگی به موضوع قاجاق کالا دلایل متعددی دارد و سودآوری کالا قاچاق برای کسی که به این امر اقدام میکند به اندازهای است که اگر گاهی بخشی از کالای آنها کشف و معدوم شده و یا جریمه شوند باز هم سودآوری بالایی برای آنها دارد و این خسارات برای آنها سنگین نیست و قاچاق کالا را به یک تجارت نسبتا امن برای قاچاقچیان تبدیل کرده است.