🌹
#برگ_آسمانی |
محدوده حجاب در فقه
💠وجوب حجاب بانوان در برابر مردان غیرمحرم، مورد توافق فقهای همه مذاهب اسلامی است، اما حدود و اندازه آن مورد بحث و گفتگوی فقهاست. خاستگاه این اقوال، عمدتاً اختلافنظر آنان درباره مواضع استثنا شده از حکم وجوب پوشش است.
🔹بسیاری از فقهای امامی و اهلسنّت پوشانیدن همه بدن، جز صورت و دستها (اصطلاحاً کفّین) را واجب میدانند.
🔸مهمترین مستند آنان جمله «
لایبْدینَ زینَتَهُنَّ الّا ماظَهَرَ مِنها» در آیه۳۱ سوره نور است.
🔹در احادیث مصادیق گوناگونی برای زینت ظاهری، که در این آیه استثنا شده، ذکر شده است، از جمله لباس، حنای کف دست، سرمه، انگشتر، دستبند، صورت و دو دست.
🔸بهنظر بسیاری از فقها و مفسران، لازمه جواز آشکار نمودن زینتهایی مانند سرمه و انگشتر، جواز نمایان بودن مواضع آنها، یعنی چهره و دستها، است.
🔹روایاتی که بر استثنا شدن صورت و دستها از پوشانیدن و نیز جواز نگاه کردن به آنها (و گاهی قَدَمین) دلالت میکنند. نیز مؤید این دیدگاه است.
🔸دلایل دیگر این گروه از فقها عبارتاند از : عبارت دیگر همین آیه «
وَلْیضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ علی جُیوبِهِنَّ»[نور/۳۱] که مُفاد آن، وجوب پوشانیدن گریبان و روی سینه است. خُمُر، جمعِ خِمار، به معنای مقنعه یا روسری زنان است.
🔹در بسیاری از احادیثِ امامان یا پرسشهایی که از آنان شده، حکم نگاه کردن به موی برخی زنان مطرح شده، اما از حکم چهره که مورد ابتلا بوده و پرسش از آن تناسب بیشتری داشته است(جز در مورد قصد ازدواج، که خصوصیت دارد) پرسش نشده و سخنی به میان نیامده است.
💠ستاد نمازجمعه اردکان
💠
@shamimejomehardakan