#پاسخ_به_یک_سوال
🛑 کسی که غیبت میکنه و تهمت میزنه نماز خواندن و روزه گرفتنش ش قبول نیست؟
#پاسخ_⬇️👇
✅🌴گاهی در روایات و معارف اسلامی برای این که بخواهند عظمت حق الناس را گوشزد کنند، آن را با حق الله میسنجند و چنین بیان میکنند 👈که خداوند از حق خود میگذرد ولی از حق الناس نمیگذرد. این مطلب اگر چه صحیح است ولی ملاحظاتی را در مورد آن باید رعایت کرد⬇️
🔹اول آن که: ⬅️ حق الله بسیار عظیم و سنگین است، برخی از حقوق الهی هستند که از همه حق الناسها مهمتر هستند و اگر کسی آن را مراعات نکند در حقیقت گناه بزرگی مرتکب شده است، یکی از آنها شرک است که اگر کسی با شرک بمیرد هرگز این گناه از سوی خداوند بخشیده نمیشود! اما پایینتر از آن را برای هر کسی که بخواهد و شایسته بداند میبخشد.
🌴«اِنَّ اللَّهَ لا یَغْفِرُ اَنْ یُشْرَکَ بِهِ وَ یَغْفِرُ ما دُونَ ذلِکَ لِمَنْ یَشاءُ وَ مَنْ یُشْرِکْ بِاللَّهِ فَقَدِ افْتَری اِثْماً عَظیماً.»
🔸روایاتی درباره عظمت حقوق الهی داریم که بسیار این حقوق را محترم و واجب دانسته است👈. نماز یکی دیگر از حقوق الهی است که برای ترک کننده آن عذابی همانند عذاب کافران در نظر گرفته شده است
🔹باید مواظب بود تا بخشنده بودن خداوند، انسان را از انجام وظایف الهی باز ندارد و موجب تاخیر در توبه نشود❌
آن چه از متون دینی استفاده میشود این است که توبه کردن کار سادهای نیست.
حضرت امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) میفرماید: «ترک گناه، آسانتر از توبه کردن است.»
🔻توبه تنها استغفر الله گفتن نیست. توبه یعنی این که انسان با تمام وجود خویش به سوی خدا برگردد. از گناه خود پشیمان شود و تصمیم جدی بگیرد که دیگر آن را تکرار نکند و اگر تضییع حقی کرده است حق الله باشد یا حق الناس آن را بر آورده سازد.
🔸درست است که «توبه از هر کسی تا زمانی که از حیات خود مایوس نشده قبول است.؛ ولی باید توجه داشت که هر چه توبه به تاخیر انداخته شود، سختتر خواهد بود؛ چون نفس انسان مزه گناه را هر چه بیشتر بچشد، ترکش سختتر خواهد بود.
🔻قبولی توبه جبران کردن واجبات فوت شده و بجا آوردن حقوق الناس است. برای این که گناه انسان بخشیده شود حقوقی را که از خدا و مردم تضییع کرده است باید جبران کند. خداوند در باره حقوق الناس سختگیرتر است و تا زمانی که صاحب حق راضی نشده خداوند هم راضی نمیشود و توبه گناهکار را نمیپذیرد.
🔹 در حدیثی آمده است که «ظلم و ستم در یک ساعت در نزد خدا از شصت سال گناه بدتر است»در حدیثی دیگر میخوانیم: «ظلم سه قسم است ظلمی که خدا آن را میآمرزد و ظلمیکه خدا نمیآمرزد و ظلمی که خدا از آن صرف نظر نمیکند؛
🔸⬅️ ظلمی که خدا نمیآمرزد شرک به خدا است و ظلمی که میآمرزد ظلمی است که انسان به خودش میکند در آن چه میان او و خدای عزیز است و اما ظلمی که از آن صرف نظر نمیکند حقوقی است که بندگان بر گردن یکدیگر دارند.
منبع: پایگاه اسلام کوئست برگرفته از مقاله "امکان بخشش حق الله "
#شمس_الشموس
@shams_shomos_toos