💠 ژلاتين خوراكی 💬سؤال: آیا خوردن خوراکی‌های خارجی مانند پاستیل که در تولید آنها ژلاتین حیوانی به کار رفته است، اشکال دارد؟ جواب: 🔹 در هر صورت اگر ژلاتین دارای قسم حلال و حرام باشد و شما ندانید آنچه می‌خواهید بخورید از کدام قسم می‌باشد، محکوم به حلیت است. و برای آنچه در بازار مسلمین برای خوردن فروخته می‌شود، تحقیق لازم نیست. ❌ مسئله: حلیت و حرمت ژلاتین بستگی به موادی دارد که از آنها تهیه می‌شود؛ اگر ژلاتین گیاهی باشد، حلال است، اما اگر حیوانی باشد، در صورتی که از اجزاء حیوان حرام گوشت یا از پوست حلال گوشت که ذبح شرعی نشده است، باشد، حرام است و اگر از استخوان حلال گوشتی که ذبح شرعی شده است، باشد، حلال است ـ اگر ذبح شرعی نشده باشد، در صورت تطهیر استخوان حلال است ـ، در هر صورت اگر معلوم نباشد ژلاتین مورد مصرف از نوع حلال است یا حرام، مصرف آن اشکال ندارد. 📚 پی‌نوشت: بخش استفتائات پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر آیت‌الله خامنه‌ای. ━━━━━━━⊰◇⊱━━━━━━━━ 🙏 شمیم یاس