💎 جواب کامل شبهه
1️⃣9️⃣1️⃣
چرا قرآن قصهی عشق و عاشقی یک زن شوهردار به یک پیامبر خدا را احسن القصص معرفیکرده است به جای اینکه آن را نکوهش کند و آن زن را سنگسار کند آن را جوان میکند تا به خواستهی دلش هم برسد؟!
🔶 اول: بحث سورهی یوسف که احسن القصص معرفی شده است بحث ولایت است نه عشق و عاشقی، چون در آن خداوند به بحث ولایت حضرت یوسف علیه السلام بر برادران و جانشینی او بعد از پدرش حضرت یعقوب علیه السلام میپردازد.
🔻 و بحث ولایت است که اینقدر مهم است که خدا ولایت خود را به هر کسی که لیاقت و شایستگی دارد و با تقواتر است میدهد نه هر کسی بزرگتر و زور و قدرت و ثروتش بیشتر باشد. چون برادران یوسف خیال میکردند جانشینی پیامبر خدا به بزرگی و زور و بازو است.
🔷 دوم: علاوه بر بحث ولایت در سوره یوسف، بحثهای دیگری در آن بیان شده است که مجموعهی کاملی از درسهای زندگی است اگر دقت کنید. به این خاطر است که احسن القصص معرفی شده است.
🔶 سوم: از جمله آن بحثها، موضوع حسادت است که اگر آن را کنترل نکنید از عوامل عاقبت به شری است و انسان را به جای میکشاند که دست به برادر کشی میزنند مثل برداران یوسف علیه السلام.
🔷 چهارم: بحث دیگری که در سورهی یوسف آمده است بحث گناه و توبه است و گناه از هیچ کسی بخشیده نمیشود تا توبه نکند حتی اگر فرزند پیامبر خدا هم باشید و گناه انجام دهید تا زمانی که توبه نکنید خدا شما را نمیبخشد.
🔶 پنجم: از مهمترین مباحث در این سوره بحث حیاء و پاکدامنی است که در برابر شهوت و هوسرانی قرار دارد و شهوت و هوس آنقدر خطرناک است که اگر لطف خدا نباشد هر انسانی در برابر شهوت و هوس عاقبت به شر میشود. و خداوند با بیان پاکدامنی حضرت یوسف علیه السلام و حفظ خود در برابر نقشههای هوس باز زلیخا اهمیت این موضوع را بیان کرده است.
🔷 ششم: اما اینکه چرا زلیخا سرزنش نشده و چرا زلیخا را سنگسار نکردند؟!
🔻اولا که مورد سرزنش قرار گرفته شده است.
🔻دوم اینکه زلیخا هنوز مرتکب عمل گناه نشده بود که مجازاتش سنگسار باشد بلکه قصد گناه داشت و پیشنهاد گناه داده بود هر چند قصد و پیشنهاد او گناه بود ولی مجازتش سنگسار نبود.
🔶هفتم: اما چرا خدا به زلیخا پاداش داد و او را جوان کرد و به معشوقش رساند؟!
🔻 اولا این مساله بر فرض اتفاق افتادن، پاداش خدا به زلیخا بود که شوهرش از دنیا رفته بود و از عشق زمینی یوسف علیه السلام به عشق واقعی الهی رسیده بود و مؤمن و دیندار شده بود. و ازدواج او با حضرت یوسف علیه السلام ثمره تقوا و پرهیز کاریش بود.
🔻 دوما اینکه پاداش زلیخا به خاطر عشق به ولی خدا بود که عشق و دوست داشتن ولی خدا اینگونه پاداش دارد نه فقط عشق زمینی به یک انسان.
🔻 سوما اینکه جوان شدن زلیخا خودش یک معجزه بود برای ایمان آوردن کفار و یقین پیدا کردن مؤمنین به اینکه حضرت یوسف علیه السلام پیامبر خداست.
🔷 هشتم: علاوه بر همه اینها بحث زلیخا و یوسف را خدا چنان در قرآن بیان کرده است و با چنان الفاظ زیبا و با حیائی و در لفافه بیان کرده است که هیچ کسی احساس بد و شهوتانگیزی در او ایجاد نمیشود.
🔺 به این خاطر است خدا سورهی یوسف علیه السلام را احسن القصص بیان میکند.
🖇 لینک ادامه مطلب:
http://alirezaazarpeykan.blogfa.com/post/129
📣 آیدی دریافت شبهات👇👇
@Azarpeykan2769
📎
#دانش_آموزی
📎
#نوجوان
📎
#پاسخ_به_شبهات
📎
#احسن_القصص
📎
#عشق_زن_شوهردار
✅ کانال پاسخ به شبهات دانش آموزی
🍀
@shobahatedaneshamoozi
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐
btid.org