سیلی را آمریکا و اسرائیل خوردهاند مدعیان اصلاحات سرگیجه گرفتهاند(۱)
ازسرگیری روابط ایران و عربستان که بهزعم کارشناسان و تحلیلگران، یک سیلی واقعی بر صورت آمریکا و اسرائیل بود، صدای برخی مدعیان اصلاحات را درآورده و دورهای از آشفتگی و پریشانی سیاسی را گریبانگیر آنها کرده است.
سرویس سیاسی-
توافق ایران و عربستان و خبر بازگشایی سفارتخانهها و نمایندگیهای دو کشور که استقبال بسیاری از مقامات خارجی را در پی داشت، در رسانههای جهان بازتاب گستردهای پیدا کرد.
چین و بسیاری از کشورهای منطقه ازجمله عراق، عمان، ترکیه، قطر، امارات، و.... حتی برخی کشورهای اروپایی در مواضع، بیانیه و پیامهای خود از این توافق ابراز خرسندی کردند و برخی رسانهها و شخصیتهای آمریکایی و صهیونیستی، ازسرگیری روابط میان ایران و عربستان را یک باخت و شکست مفتضحانه برای آمریکا و اسرائیل دانستند.
نکته قابلتأمل در این بین، واکنش مدعیان اصلاحات بود که سعی کردند برخی حقایق را کتمان و بر توافق ایران و عربستان که فصل جدیدی از دیپلماسی را در منطقه گشوده، خدشه وارد کنند.
گرچه مدعیان اصلاحات، در دیپلماسی منطقهای و حتی موضوع برجام خود را بازنده دانسته و سپهر سیاسی خود را بیفروغ و کوششهای خود را نقش بر آب میبینند اما قابلقبول نیست که سیلی خوردن آمریکا و اسرائیل، صدای آنها را دربیاورد!
مواضع و اظهارات طیف تندروی اصلاحطلبان طی دو روز گذشته (ازجمله سانسور سقوط دلار و گشایشهای اقتصادی، ادعای کاربلدی دولتهای سازندگی و اصلاحات در دیپلماسی!، سانسور باخت بزرگ آمریکا و اسرائیل، طرح ضرورت مذاکره مستقیم با آمریکا! و ادعای تناقض کیهان!) حاکی از آشفتگی و پریشانی سیاسی است که بعد از توافق ایران و عربستان،گریبانگیر آنها شده است.
1. سانسور سقوط دلار و گشایشهای اقتصادی
خبر ازسرگیری روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان و استقبال کشورهای منطقه از آن در 48 ساعت گذشته باعث ریزش قیمت دلار شد.
مجیدرضا حریری، رئیساتاق بازرگانی ایران و چین با اشاره به توافق ایران و عربستان در صفحه خود در فضای مجازی با اخطاری به ذخیرهکنندگان دلار، نوشت: «هرچه دلار ذخیره کردید در بازار بریزید، چراکه یکی از توافقات پکن سرازیر شدن درهم از طرف امارات است و از یکشنبه کلید خواهد خورد.»
کامران سلطانیزاده درباره ریزش نرخ دلار در بازار آزاد پس از اعلام خبر توافق ایران و عربستان اظهار داشت: «دلار 45 هزارتومانی در حال حاضر در بازار خریدار ندارد و تقاضا برای خرید دلار تقریباً به صفر رسیده است.»
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط ایجادشده و همچنین افزایش عرضه دلار در سامانه نیما و بازار متشکل ارزی احتمال برگشت نرخ دلار به کانال 30 هزار تومان وجود دارد، تأکید کرد: «رفتار بازار بر اساساً عرضه و تقاضا است و در حال حاضر میزان عرضه و تقاضا در بازار نشان میدهد که نرخ دلار کشش کاهش تا کانال 30 هزار تومان را دارد اما به شرطی که موانعی در مسیر کاهش نرخ ارز ایجاد نشود.»
با اینکه بهزعم کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی، این سقوط ادامهدار خواهد بود و از سوی دیگر خبرهایی از گشایشهای اقتصادی و آزادشدن منابع ارزی بلوکهشده ایران در عراق منتشر میشود اما مدعیان اصلاحات سعی کردند ضمن سانسور خبر مزبور، طرح مسائل دیگری را در دستور کار قرار بدهند.
2. ادعای کاربلدی دولتهای سازندگی و اصلاحات در دیپلماسی!
یکی از محورهای رسانهای و تبلیغی مدعیان اصلاحات که روز گذشته از سوی برخی کاربران شبکههای اجتماعی دستمایه طنز و تمسخر قرار گرفت، تیتر صفحه اول روزنامه سازندگی بود که نوشت: «بازگشت به راهبرد هاشمی»!
عباس. ع یکی از فعالان اصلاحطلب دیروز با اشاره به تیتر یک روزنامه کیهان درباره توافق ایران و عربستان و زیر تیتر آن با این عنوان که «مدعیان اصلاحات مذاکره را یاد بگیرند» در توئیتی نوشت: «ایران و عربستان در پکن پذیرفتند که به توافقنامه دو کشور در سال ۱۳۷۷ و ۱۳۸۰ یعنی دوره اصلاحات برگردند، حالا آموزش مذاکره؛ آنهم زیر سایه چین را میدهند. ۲۵ سال مردم را اسیر قدرتطلبی خود کردند.»
همین گزاره از سوی برخی دیگر از مدعیان اصلاحات در شبکههای اجتماعی مطرح و حتی ادعا شد که دیپلماسی منطقهای در دولتهای خاتمی و هاشمی بنیان نهاده شده است! حالآنکه از مدعیان کاربلدی در دیپلماسی کسی سؤال نکرد که چگونه در مقاطعی از دولت سازندگی (در اواسط دهه ۷۰ و در پی اعلام رأی دادگاه رسیدگی به ترور چند چهره معارض کرد در رستوران میکونوس در آلمان)، همه کشورهای اروپایی در اقدامی هماهنگ، سفرای خود را بدون تعیین
💥جنگ نرم ودشمن شناسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi