دهاند، هیچ یک از اعضای هیأت ایالات متحده در سازمان ملل در طول سخنرانی خود خارج نشد. با این حال، جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده و دیگر رهبران غربی اقدامات پلیس اخلاق ایران را محکوم کردند و وزارت خزانهداری ایالات متحده تحریمهای جدیدی را علیه اعضای این نیرو اعلام کرد.
سپس تلاش میکند دولت ابراهیم رئیسی را بدلیل تلاش برای تسلیحات هستهای محکوم کند:
«زیرساختهای مورد نیاز برای انرژی هستهای و تسلیحات اتمی سازگار هستند و میتوانند برای این منظور مورد بهرهبرداری قرار گیرند. آخرین گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی نشان میدهد که ایران همچنان به اضافه کردن سانتریفیوژهای پیشرفته به موجودی خود و انباشت اورانیوم غنیشده بیشتر ادامه میدهد. توافق هستهای میتواند برای کند کردن روند تولید اورانیوم بسیار غنیشده که میتواند در سلاحهای هستهای استفاده میشود، محدود کند.»
در مطلب دیگری از این اندیشکده میخوانیم «اعتراضات در ایران خواهان پایان دهها ستم در حق زنان است. مقامات دولتی مرگ امینی را به سکته قلبی نسبت داده اند. منتقدان، از جمله خانواده او، او را در بازداشت کتک زدند. تعداد بیشماری از معترضان بازداشت، مجروح و کشته شدهاند. روز پنجشنبه، ایالات متحده تحریمهایی را علیه پلیس اخلاق و هفت تن دیگر از رهبران ارشد ایرانی «به دلیل آزار و خشونت علیه زنان ایرانی و نقض حقوق تظاهرکنندگان مسالمت آمیز ایرانی اعمال کرد.»
سپس به مطلب مهمی تحت عنوان «در انتظار ترمیدور: سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران » می پردازد.
و با اعتراف به این که دولت بایدن توسط ایران سرگردان شده است میافزاید : «در یکی از پیچهای طعنهآمیز تاریخ، آنها توسط سلف خود، دونالد ترامپ، فریب داده میشوند. این دولت ترامپ بود که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ستون فقرات حکومت دینی را به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی معرفی کرد. اکثر ناظران ایران در غرب، به ویژه در دانشگاه، از زمان درگذشت آیتالله روحالله خمینی در سال 1989، اوج ترمیدور را مشاهده کردهاند.
امر به معروف، نهی از منکر - یک اصل محوری فقه اسلامی، رادیکال شده و به تمام وجوه جامعه ایران تزریق شده است. آمریکا ستیزی و یهودستیزی انترناسیونالیسم حکومت دینی را تعریف میکند و شاگردان (آقای) خمینی اصلاحطلبانی را که به دنبال هماهنگ کردن ایمان و آزادی هستند، کنار زدهاند.
از نظر بسیاری، ترمیدور با خاتمی آمده بود - اقدامات قهری آمریکا ممکن بود او را از مسیر خارج کند اما چنین نمیشد .
سپس شورای روابط خارجی آمریکا در مطلبی مجزا به «مسابقه کوهنورد ایرانی بدون روسری» ، اشاره میکند و داستان الناز رکابی، صخرهنورد بیحجاب ایرانی را در مسابقات قهرمانی آسیا در سئول نقل میکند و میافزاید این نقض قوانین سختگیرانه پوشش جمهوری اسلامی است که ورزشکاران زن نماینده کشور در خارج از کشور را ملزم به رعایت حجاب میکند.
مطلب دیگری نیز از این اندیشکده به چشم میخورد که با ادعای واهی بیان میشود معترضان ایران میخواهند رهبری ایران کنار برود. و میافزاید با توجه به اینکه رژیم قادر نیست به وعدههای اقتصادی خود عمل کند، به نظر میرسد حمایت عمومی قابل توجهی را از دست داده است. اما سپس تلاش میکند جایگاه رهبری را در جمهوری اسلامی تبیین کند و ادامه میدهد: «این سمت زاییده افکار رهبر انقلاب 1979 آیتالله روحالله خمینی بود. زمانی که در دهه 1970 در عراق تبعید بود، نظریه ولایت فقیه یا «ولایت فقیه» را بیان کرد.»
در مطلب مهم دیگری در همین راستا از «مراکز قدرت جمهوری اسلامی » سخن میگوید:
سیستم حکومتی ایران نه به طور کامل یک دموکراسی و نه یک تئوکراسی است. روحالله خمینی، رهبر سابق، دکترین خود را که به عنوان ولایت فقیه شناخته میشود، در سالهای قبل از تأسیس جمهوری اسلامی توسعه داد. خمینی معتقد بود که حکومت عادل در صورتی امکانپذیر است که علمای دین در بالای آن بنشینند تا از انطباق با قوانین اسلام اطمینان حاصل کنند. این نظام با همهپرسی قانون اساسی پس از انقلاب اسلامی 1357 راهاندازی شد. یکی از عواملی که در چهار دهه گذشته ثابت مانده است، ولایت مطلقه ولی فقیه، است.»
و در ادامه به تشریح ساختار مراکز مهم جمهوری اسلامی میپردازد
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi