💫✨💫
❣سوره مجادله آیه ۱❣
قَدْ سَمِعَ اللَّهُ قَوْلَ الَّتِى تُجَادِلُکَ فِى زَوْجِهَا وَتَشْتَکِى إِلَى اللَّهِ وَاللَّهُ یَسْمَعُ تَحَاوُرَکُمَآ إِنَّ اللَّهَ سَمِیعٌ بَصِیرٌ✨
ترجمه:🍃
«همانا خداوند سخن آن زنى که درباره همسرش با تو مجادله کرده و به سوى خدا شکوه و گلایه مى کرد، شنید و خداوند گفتگوى شما دو نفر را مى شنود، همانا خداوند شنواى بیناست.»🍃
+در زمان جاهلیّت، نوعى طلاق بود که بر اساس آن، مرد دیگر حق بازگشت به همسرش را نداشت و زن نیز حق انتخاب شوهر دیگرى نداشت، به این نوع طلاق، ظهار مى گفتند.
+در زمان پیامبر اسلام، مردى همسرش را این گونه طلاق داد و خطاب به او گفت: «انتِ علىّ کظهر امّى» تو نسبت به من، مثل مادرم هستى. آن زن نزد پیامبر اسلام آمد و ماجرا را بیان کرد، حضرت فرمود: قانونى از طرف خداوند براى این مورد نیامده است، زن هراسان شد و گفت: «أشکو الى اللّه فاقتى و حاجتى و شدة حالى» به خدا شکوه مىکنم از بدبختى خود، جوانى و سلامتى ام رفت، کودکانى دارم که اگر به شوهرم بسپارم ضایع مى شوند و اگر نزد خودم باشند گرسنه مى مانند.
+طولى نکشید که آیات این سوره نازل شد و دستور رسید هرکس چنین کند، باید کفّاره بپردازد و طلاقى هم صورت نگرفته است. از آنجا که شوهر، قدرت خرید برده و آزاد کردن آن را نداشت و نیز اطعام شصت مسکین در توان او نبود و دو ماه روزه گرفتن نیز براى او ضرر داشت، پیامبر اسلام مقدار مناسبى به او کمک کرد و آن مرد به واسطه کمک حضرت، شصت فقیر را غذا داد و با این کفاره به زندگى خود برگشت.
+خداوند در این یک آیه، سه بار از سمیع بودن خود سخن گفته است تا مردم با او گفتگو کنند. «سمع، یسمع، سمیع»
@shonud313🍃
-