🔴تحقیر زنان ایرانی در نشریات زنان دوران پهلوی
🔻بخشی از یادداشتهای منتشر شده در نشریات زنان دوران پهلوی با هدف
۱_تحقیر سبک زندگی زن ایرانی
۲_ الگوسازی از زنان ترکیه برای پذیرش تمدن غربی، زنانی که امروز هم شرایط مناسبی ندارند.
۳_ ترسیم اروپا به عنوان آرمان شهر برای زنان ایرانی
منتشر میشده و نشان میدهد زن ایرانی در زمان پهلوی متحمل جنگروانی باند فرح پهلوی برای مهندسی فرهنگی جامعه بودهاست.
"
برای سنجیدن تمدن هر ملتی بهترین وسیله این است که بدانیم با زن های خود چگونه رفتار می کنند و برای هیئت نسوان که نصف جامعه را تشکیل می دهد، چه مقامی قائل می باشند.
زنها می توانند در ممالک متمدن و خوش بخت مقام بسیار رفیعی را حائز باشند. زنها در ممالک غرب می توانند به هر مدرسهای که میل داشته باشند، داخل شوند و هر رشته از علوم را که بخواهند تحصیل نمایند".(۱)
"
نسوان مغرب زمین بر عکس ما در هر کاری حق تقدم را داشته و دارا هستند و مردان در کارهای مشکل و مطالب غامض و حتی سیاست ها با زن ها مشورت می کنند... . زن های ایران بدون شک در صورت داشتن آزادی و نداشتن تحکمات و تهاجمات و ترس مردانمان کارهای مرجوعه را صدهزار مرتبه به مراتب بهتر از آنها انجام می دهیم."(۲)
"
در وضع زندگانی زن های ترکیه خیلی تبدلات پیش آمده است. از زمانی که پیرلتی، نویسنده معروف، در اوایل قرن بیستم پرده از روی عادت و اخلاق آنها برداشته، تا به حال تغییرات مهم غیر قابل تصوری در ارکان و حیات نسوان ترک به وجود آمده است
زن های ترک خیلی ساعی هستند که طرز کار و فکر خواهران اروپایی خود را فراگیرند... . دولت ترکیه دیگر در عالم بین المللی یک عنصر بی روح نالایقی به شمار نمی رود، بلکه امروز یکی از عوامل مهم ترقی نوع بشر است".(۳)
منبع :۱، ۲و ۳: کافه تاریخ
✍عالیه سادات
___________________
#کانال_شکوه_زن_وزنانگی
به ما بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2336751715C0fba986b70