🔴آیا قوامیت مرد برای اعضای خانه در اسلام تحقیر زن است؟
◾️چندی است با فعالیتهای اسلام ستیز عدهای فمنیست، گاها برای خود بانوان این شبهات ایجاد میشود که چرا مردان ما باید اجازه خروج از کشور را بدهد و این را نوعی ستم به زن قلمداد میکنند که در این یادداشت سعی میکنیم مواردی را متذکر شویم.
💢اسلام دین عدالت است نه تساوی . تساوی لزوما همیشه عدالت نمیاورد، اما عدالت سلامتی میآورد.
💢خانواده در اسلام یک سازمان و نهاد موثر است که عمده هدفگذاری های اسلام برای حفظ جامعه دینی در نهاد خانواده انجام میشود. هر سازمانی دارای چارت و رده است. مسئولیتهای مختلف با حقوق و مزایای مختلف نسبت به روان و جسم و توانایی انسانها در آن تعریف شده است.
💢انتخاب یک رئیس و یک معاون در سازمان به معنای بی عدالتی و ستم به کارمندان سازمان نیست بلکه مانع از هرج و مرج و بی نظمی و زمینگیر شدن یک سازمان در احقاق وظایفش میشود. کما اینکه نه رئیس بودن فی نفسه امتیاز است و نه مرئوس بودن. چون هر دو برای هدف کلی سازمان خدمت میکنند.
💢طبق حدیث نبوی مرد رئیس افراد خانه و زن مدیر خانه است. مرد وظیفه تامین خانه، اقتصاد، معیشت و قوام خانه را بر عهده دارد و زن مدیریت امور داخلی خانه، آرامش، سکینه، تربیت فرزند و ..را بر عهده دارد که متناسب با توانایی آنهاست. مرد قیوم و زن لعبت خانه است. حال در این خانه وضع قوانین مثل اذن خروج زن از خانه در موارد خاص در راستای ایجاد نظم و جلوگیری از هرج و مرج در خانه و تربیت فرزندان ولایت پذیر وضع میشود. از طرفی تامین گری مرد، رسیدگی به نیازهای زن در جهت حفظ و ماندگاری لعبت خانه است.
💢نکته بسیار مهمتر اسلام دینی نیست که یک هدف گذاری و یک خانواده متعالی را تعریف کند اما الگوی آن را فراهم نکند. الگوی حقیقی و کامل زوجیت در اسلام در زندگی ائمه و بالاخص در زندگی امیرالمونین و حضرت زهرا سلامالله علیها است. آیا شما در زندگی ائمه و حضرت زهرا اثری از مرد سالاری، زن سالاری، برابری، جنگ بر سر حقوق، تحقیر و یا نارضایتی طرفین میبینید؟ حقیقتا هر دو طرف از نظم و حرمت و عطوفتی که در این زندگی ایجاد شده در نهایت رضایت و خرسندی هستند .
💢
حال سوال اساسی این است. این تفاهم و ولایتمداری حضرت زهرا چه فضای تربیتی را در خانه حاکم کرد؟
آری این زندگی مشترک منجر به رشد انسانهایی مثل امام حسن و حسین و حضرت زینب سلام الله علیها شد .
💢
آنچه که برخی بانوان را دچار شبهه میکند نگاه فردی آنها به زندگی مشترک و غفلت از اهداف سازمانی است.
💢اما نکته بسیار مهمتر چرا ما در احکام اسلام خروج زن از خانه را میبینیم اما هزاران حدیث و تاکیدات ائمه برای حفظ حرمت، شخصیت ، حقوق انسانی زن در خانه را نمیبینیم.ا
سلامی که اجازه هیچ ستمی را به مرد نداده. حتی اگر آن حق ممانعت مرد از خانه توام با ظلم باشد، همان را هم اسلام مانع شده است. اسلامی که مرد را تشویق به پرداخت حق شیر، کمک به کار خانه، دعوت فرزندان به عطوفت با والدین کرده را نمیبینیم و صرفا آن اجازه خروج برایمان نکته مهمی میشود؟
◀️
در نتیجه اگر ما میخواهیم دچار خطا در تحلیل قوانین اسلام نشویم باید بتوانیم مسائل را در راستای تحقق حقوق تمام حقوق اعضای خانه ببینیم و به اوامر خداوندی که حکیم و عالم است ایمان داشته باشیم که دستوراتش حکیمانه و عالمانه است.
___________________
#کانال_شکوه_زن_وزنانگی
به ما بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2336751715C0fba986b70