💬
ایا چیزی بنام شانس وجود داره؟؟
یا اینکه شانس ی خرافه هستش؟؟؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
از روایات و منابع علمی و تاریخی دیگر به دست می آید که فرهنگ بخت و شانس در جامعه ایرانی از دوره ساسانی با انحراف در دین زرتشتی پدیدار شد. براساس این تفکر، خوشبختی و بدبختی هر کسی در پیشانی او نوشته شده است و انسان کاری نمی تواند بکند تا به اختیار، بخت خود را تغییر دهد. پس افرادی سرنوشت و بخت خوش، یارشان بود و افرادی دیگر، بدبخت بوده و بخت و سرنوشت، علیه آنان بوده است.
نکته مهم و کلیدی که دراین مسئله باید بدان توجه داشت این که خوش شانسی و بدشانشی بیش از آن که معلول علت های ناشناخته باشد، دستاورد تفکر و اندیشه هرشخص درباره خویشتن است. کسی که به هر دلیلی، خود را همواره بدشانس می داند، طبیعتا عملی متناسب با آن، بروز می دهد و زمینه ساز بدشانسی خویش می شود. نکته دیگر آن که ممکن است رفتارهایی از ما سربزند- که عواقب آن مدت ها بعد ظاهر گردد- ولی آدمی نتواند ریشه آن را دریابد. درحالی که با دقت و توجه می توان دریافت که هیچ چیزی به عنوان معلول نمی تواند بدون تحقق علت تامه آن به وجود آید و به قول شهید مطهری گاه ما تنها به علت های ظاهری توجه داریم درحالی که مثلادر افزایش و کوتاهی عمر همان گونه که تغذیه خوب و سالم نقش دارد، صله رحم یا قطع رحم نیز نقش دارد؛ بسیاری از مصیبت هایی که انسان گرفتار می شود به سبب نوعی رفتار آدمی است که می تواند حتی برماده نیز تاثیر منفی گذارد و آثار تبعات خوب و یا بد به همراه داشته باشد. به عنوان نمونه ایمان و تقوای امت و جامعه موجب افزایش بارندگی مفید و سازنده و برکت و نعمت می شود.
به هر حال، بخت و شانس، بدین معنا که پیشامدی بدون علت و به صورت تصادفی به وجود بیاید، معنا ندارد، زیرا هر چه از عدم پا به عرصه وجود گذارد، ممکن الوجود است و هر ممکن الوجودی نیازمند علت است و قانون علیت و نیازمندی هر پدیده به علت پدیدآورنده، از بدیهیات است. از این رو در جهان هر حادثه ای اتفاق افتد، بشر به طور غریزی دنبال علتش می گردد. پس نمی توانیم به چیزی با عنوان بخت و شانس و تصادف معتقد باشیم و آن را از علل و اسباب دور بدانیم. در مواردی که مردم پیشامد و رخداد خوب را به شانس و اتفاق بد را به بخت نسبت می دهند، حاکی از جهل آنان از علل و اسباب پنهانی است.
┏━∪∪━━━━━━━┓
🌷
@sibsoorgh 🌷
┗━━━━━━━━━━┛