🌷 در محضر قرآن با استاد قرائتی🌷
*تفسیر سوره مائده آیه ۴۷*
وَ لْيَحْكُمْ أَهْلُ الإِنجِيلِ بِمَا أَنزَلَ اللهُ فِيهِ وَ مَن لَّمْ يَحْكُم بِمَا أَنزَلَ اللهُ فَأُوْلَـئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ
و اهل انجيل، به آنچه خداوند در آن كتاب نازل كرده حكم كنند. و كسانى كه به آنچه خداوند نازل كرده حكم نكنند. پس آنان همان فاسقانند.
درباره كسانى كه طبق قانون الهى حكم نمى كنند، در چند آيه پياپى، تعبير «ظالمون»، «فاسقون» و «كافرون» به كار رفته است. چون چنين كسانى، از جهت زير پا گذاشتن قانون خدا كافرند، و به خاطر خروج از مرز مسئوليّتشان فاسقند و به علّت آنكه در حقّ متّهمين ستم مى كنند، ظالمند.
آيه 44 و 45 خطاب به يهود است، كه چون قانون خدا را تحريف مى كنند، دين را به بهاى اندك مى فروشند و به جاى خداترسى، از مردم مى ترسند، آنان را ظالم و كافر مى شمارد، «اولئك هم الكافرون» و به حقوق افراد جامعه ظلم مى كنند. «اولئك هم الظالمون»
ولى اين آيه درباره نصارى است كه تنها طبق انجيل حكم نمى كردند، (نه سكوت در قصاص و نه دين فروشى،) از اين رو فاسقند، چون از مرز حقّ بيرون رفته اند.
- معيار شناخت حقّ و باطل در اديان الهى، آن چيزى است كه از جانب خدا نازل شده است. «وليحكم اهل الانجيل بماانزل اللّه فيه»
- در انجيل قوانين حكومتى وجود دارد. «وليحكم اهل الانجيل بماانزل اللّه فيه»
- هر كس به هر انگيزه اى بر اساس قانون الهى حكم نكند و يا از داورى حقّ كناره گيرى نمايد فاسق است. «من لم يحكم... فاؤلئك هم الفاسقون»
سیـ〽️ــگنال انــ🇮🇷ـقلاب را دریافت کنید:
| پیامرسان ایتا |⚜
https://eitaa.com/signal_enghelab