اگر دانشجو، طلبه یا کلا مقالهنویس هستید، می خوام یه تقلب بهتون برسونم.
داورها در ارزیابی حوصله و وقت خوندن مقاله به صورت کامل رو ندارند؛ لذا با اندکی اغراق باید بگم همه چیز در چکیده مقاله خلاصه میشه. در حدود سیصد مقاله پژوهشی که ارزیابی کردم شاید تعداد چکیده های درست و درمونش به پنجاه تا نمی رسه. جالب اینه که نه دانشجو مولفه های چکیده رو رعایت می کنه و نه گاهی اساتیدشون بلد هستند که راهنمایی کنند.
همین الان این مقاله جلوم هست؛ با یکی از ضعیف ترین چکیده های ممکن در تاریخ بشریت. نتیجه این میشه که نه تنها نمره منفی بخاطر این چکیده میگیره، بلکه از همون اول روی ذهن من داور یک اثر منفی و غبارآلود می ذاره و ناخواسته مقاله با دلچرکی قضاوت میشه. حالا داور چقدر باید تقوا داشته باشه که اثر نگیره و کماکان خنثی نمره بده بماند.
خلاصه اینکه، شما که گاهی هفته ها برای محتوای یک مقاله وقت می ذارید، یه نیم ساعت هم مولفه های چکیده خوب رو جستجو و رعایت کنید. اولین و مهمترین نکته ای که رعایت نمیشه(ازجمله در همین چکیده بالا) هم اینه که چکیده اصولا بعد از مقاله نوشته میشه و با افعال ماضی، کارهای صورت گرفته شده و برونداد و یافته رو ارائه میده نه اینکه قراره چی بشه و افعال مستقبل. ان شاءالله راجع به مولفه های چکیده خوب پست خواهم گذاشت.
✅یک چکیده زیبا و آنکادر و دقیق، تاثیر بینهایت مهمی بر ذهن داور خواهد داشت.
ـــــــــــــــــــــــ
🍃 روزنوشتهای دکتر علی صدر
@siyasatbrotoush