🍃
#پرسش _و_پاسخ_ فرآنی
🍃ایا برای یاد مرگ بودن و یادمرگ کردن یک ذکر به خصوص وجود داره که بگیم ؟
🍃سلام علیکم
راه این کار آنست که مراقبت دائمی داشته باشیم،وقتی که معنویات در ما رشد کرد ودر اعماق وجودمان رسوخ کرد ،معمولاً کمتر دچار غفلت می شویم
🍃،لکن معنایش این نیست که بیمه کامل شده ایم،باید مراقبت دائمی بر رفتار خود داشته باشیم،ودر ظاهر وباطن یاد خدا باشیم.
🍃مرگ پل و گذرگاهی است برای عبور از عالمی به عالم دیگر .
🍃 یاد آوری این ممر گذر و عبور , انسان را از غفلت و سستی و تنبلی , در نتیجه عدم آمادگی برای ورود به عالمی برتر و بالاتر نجات می دهد .
🍃اگر چه امروزه با گسترش تفکر مادی در زندگی ما , یاد آوری مرگ در این دوران , نسبت به گذشته سخت تر
می باشد , اما محال نیست .
🍃لذا اموری که اشاره می شود می تواند شما را در این خصوص , یاری کند .👇👇👇👇
🍃۱ – اندیشیدن درباره ی حقیقت مرگ , هدف از خلقت انسان , اعمال گذشته , حال و زندگی آینده , در خلوتها .
تلاش کنیم مدت زمان هر چند کوتاهی در طول روز , با خود خلوت داشته باشیم ؛ به تفکر در خویشتن خویش و فرا رسیدن زمان انتقال و کوچ از دنیا و روبرو شدن با خالق یکتا بپردازیم .
امام هادی ( علیه السلام ) می فرمایند : به یاد آور , آن هنگامی را که پیش روی خانواده ات در بستر مرگ , افتاده ای و نه طبیبی می تواند جلوی مردنت را بگیرد و نه دوستی به کارت آید .
🍃۲ – زیارت اهل قبور و شرکت در تشییع جنازه .
در صورت امکان , هفته ای یکبار به زیارت اموات در قبرستانها رفته , مدتی توقف و تفکر کنیم . لحظه ای با خود بیاندیشیم ؛ روزی فرا می رسد که ما نیز همچون کسانی که زیر خروارها خاک خفته اند , دستمان از عمل کوتاه گشته , به دیار ابدی , سفر خواهیم کرد ؛ پس بهتر است وقت را غنیمت شمرده , به جمع زاد و توشه ای که خدای متعال خریدار آن باشد بپردازیم .
امام علی ( علیه السلام ) میفرمایند : شما را سفارش می کنم که به یاد مرگ باشید واز آن کمتر غفلت ورزید . چگونه از چیزی غافلید که او از شما غافل نیست و چگونه به کسی چشم طمع دوخته اید که به شما مهلت نمی دهد ! مردگانی که مشاهده کرده اید خود واعظانی هستند که شما را از هر واعظی بی نیاز می کنند .
🍃۳ – تلاوت آیات قرآن و تدبر در آن , بویژه آیاتی که یاد آور مرگ است .
🍃۴ – مطالعه ی کتابهایی که در خصوص مرگ و حقیقت آن نوشته شده است .
🍃۵ – همنشینی و دوستی با کسانی که یاد آخرت و مرگ را در انسان تقویت می کنند .
🍃۶ – آمادگی برای مرگ .
امام علی ( علیه السلام ) در پاسخ به سؤال : آماده شدن برای مرگ به چیست ؟ - {می فرمایند} : به جا آوردن واجبات و دوری کردن ازحرامها و فرا گرفتن خویهای نیک . با رعایت این امور , دیگر آدمی را چه باک که او به سراغ مرگ رود یا مرگ به سراغش آید . سوگند به خدا , که پسر ابی طالب را باکی نیست که خود به سراغ مرگ رود یا مرگ به سراغ او آید .
🍃دنیا به مانند مسافر خانه است ؛ لذا جای سکونت دائمی نیست و باید برای آخرت , از آن توشه برگرفت و آماده ی سفر شد . زاد و توشه ی سفر آخرت نیز , تقوی است . لذا پرهیز از گناهان و عمل به دستورات الهی همچون آبی زلال , تعلقات دنیا را از دل انسان با تقوا می شوید و یاد مرگ را نصب العین او می سازد .
🍃۷ – آماده کردن لباس آخرت ( کفن )
بهتر است هر چند وقت یکبار , کفن خود را آورده و به آن نظر کنیم . به یاد آوریم که بزودی با همین لباس از این جهان سفر خواهیم کرد.
در پایان تذکر نکته ای را لازم و ضروری می دانم :
یاد مرگ , هیچ منافاتی با زندگی کردن در دنیا و عالم ماده ندارد ؛ بلکه لازمه ی بهره مندی از آخرت , زندگی کردن در دنیا و استفاده بهینه از مادیات , در دنیا است . مهم اینست که دنیا را به چشم وسیله ای برای رسیدن به آخرت بنگریم و از آن در حد نیاز استفاده کنیم و مراقب باشیم تعلق و دلبستگی به دنیا و مادیات , در دل ما راه پیدا نکند چرا که حب الدنیا رأس کل خطیئة دوستی دنیا منشأ همه ی خطاها و گناهان است .
#نکات_تفسیری
https://eitaa.com/joinchat/174391314C03134338c0