💢نقد آموزه های صوفیه از منظر امام صادق علیه السلام1️⃣
🔸 آنچه در اين مقاله آمده در راستاي اين هدف ، بازكاوي روايتي بس مهم و پربار و دربر گيرنده گفتگوي انتقادآميز صوفيه با امام صادق (ع) و پاسخها و رهنمونهاي متقن امام خطاب به آنان به نقل از جامع حديثي «كافي» است.
👌🏻انتخاب اين روايت و بررسي متني آن از دو جهت حائز اهميت است.
1️⃣در برخي از منابع روايي درباره صوفيه احاديثي نقل شده كه به نقد و تضعیف آنان ناظر است. اما از آنجا كه اين روايات در منابع اصلي و اولي انعكاس نيافته، هيچگاه نتوانسته به عنوان شاهدي از گفتار ائمه (ع) در نقد صوفيه بكار آيند.
👌🏻اما وقتي به روايتي برمی خوريم كه محدث متكلمي همچون ثقهالاسلام كليني آن را در كتاب كافي ـبه عنوان نخستين و محكمترين جامع روايي شيعهـ منعكس ساخته و چنانكه خواهيم آورد خود بر آن عنوان «دخول الصوفيه علي ابي عبدالله» گذاشته و روايت را در كتاب الزهد جاي داده كه به تلقي غلط صوفيه از زهد ناظر است ، ميتواند بيانگر اهميت و نقش اين حديث در بازشناخت نظرگاه اهلبيت (ع) باره تصوف باشد.
🖊البته گفتني است كه در برخي از منابع اوليه رجال شيعه همچون رجال كشّي در كنار ياد كرد نام سفيان ثوري ماجراي برخورد او با امام صادق (ع) بهصورت مختصر آمده است.
2️⃣چنانكه در بررسي متني و نكات برگرفته از گفتار امام صادق خطاب به صوفيه خواهيم آورد، اين روايت لغزشگاههاي فكري و منشي صوفيه را به خوبي ترسيم كرده و تصويري رسا از صوفيه از منظر اهلبيت (ع) ارائه نموده است.
🖊علی نصیری گیلانی
#دیدگاه_علما_در_مورد_تصوف
#شیخ_کلینی
🔵صوفی پژوهی
@sufi110