مولتی میلیاردر شدن
#مهدی_جهانگیری از طریق رفاقت با مشایی و بقایی و سپس برادر
۱۸ آبان ۸۷ اتفاقی در کشور افتاد که چندتن از مراجع تقلید از جمله آیات عظام صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی طی بیانیههای تندی علیه آن موضعگیری کردند. یک مراسم در سازمان میراث فرهنگی به ریاست اسنفدیار رحیم مشایی ذیل «معاونت سرمایه گذاری» میراث فرهنگی یعنی آقای مهدی جهانگیری برگزار شد که ۱۲ خانم با لباس محلی، دف زنان قرآن را روی سینی حمل کرده و به قاری رساندند و بعد از قرائت هم دف زنان قرآن را از قاری گرفتند.
انتقادات گسترده مراجع تقلید و ائمه جمعه و جماعات باعث شد تا مهدی جهانگیری در ۲۵ آبان از معاونت سرمایه گذاری سازمان استعفا کند و آزادانه وارد فعالیت اقتصادی شود. وی دنبال راهاندازی شرکت و بانک در حوزه گردشگری بود. اصل این کار که مورد انتقاد نیست بلکه استفاده از رانت دولتی مورد انتقاد است.
جهانگیری تصمیم گرفت هلدینگ «سرمایه گذاری میراث فرهنگی و گردشگری ایران» با نام «سِگما» را راه اندازی کند. سرانجام ۱۹ اردیبهشت ۸۸، اسفندیار رحیم مشایی به همراه حمید بقایی در پذیره نویسی این شرکت تازه تأسیس شرکت کرده و به صورت نمادین سهام آن را خریداری کردند تا به بانکها و مؤسسات و اشخاص و فضای اقتصادی پالس بدهند که این شرکت مورد حمایت دولت است! با این ترفند سهام شرکت به سرعت از سوی بانکها و مؤسسات و… خریداری شد.
«سِگما»، گرچه ظاهراً یک شرکت خصوصی بود، اما در واقع حمایت تمام و کمال سازمان میراث فرهنگی را پشت سر داشت. به نحوی که حتی پیش از افتتاح رسمی آن در تیرماه ۸۸، تفاهمنامه ۱۰ مادهای میان قائم مقام میراث فرهنگی (حمید بقایی) و مهدی جهانگیری (رییس هیأت مؤسس) به امضاء رسید که میزان امتیازهای داده شده به این شرکت «خصوصی» در تاریخ بینظیر است! جمله اینکه سازمان، فعالیتهای قابل واگذاری خود در تمامی امور گردشگری، سرمایهگذاری و امکانات قابل واگذاری اعم از هتلها، مجتمعها و سهام شرکتهای خود را مطابق مقررات به این شرکت واگذار کرد!
قبل از افتتاح رسمی این هلدینگ، امتیازات دیگری هم اعطا شد: ابلاغ بخشنامه همکاری سازمانهای میراث فرهنگی استانی با شرکت، ابلاغ بخشنامه همکاری استانداران با شرکت، همکاری اعضای اقتصادی دولت با شرکت، امضای تفاهمنامه فعالیت در مناطق نمونه گردشگری، امضاء تفاهمنامه خرید هتلهای لاله، امضای تفاهمنامه ساخت مجتمعهای خدمات بین راهی.
یکی از رانتهای دولتی که به سمگا داده شد، واگذاری یک میلیون و دویست و پنجاه و هشت هزار متر مربع از زمینهای لویزان در شمال شرقی تهران به این شرکت خصوصی بود! بدون هیچ مزایدهای! البته با آشکار شدن این موضوع و فشار رسانهها و کارشناسان، دیوان محاسبات وارد رسیدگی به موضوع شد و در نهایت این مصوبه غیرقانونی هیأت وزیران در ۲۵ دی ۸۹ ابطال گردید و این زمینها به تملک بیتالمال بازگشت. واگذاری حق بهرهبرداری ۳۱,۰۰۰ متر مربع زمین در فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) به مدت ۲۵ سال و ساخت مجموعه هتلهای فرودگاه امام، بدون تشریفات قانونی و مناقصه به این هلدینگ واگذار شد.
راه اندازی بانک گردشگری ذیل سگما با حمایت برخی دولتمردان پرحاشیه که دولت سابق را به حاشیه کشاندند یکی از این امتیازات بود. اسفندیار رحیم مشایی، در پیامی تلفنی در ابتدای مراسم فروش سهام با اشاره به این که بهترین راه برای توسعه ایران عزیز، توسعه گردشگری است، چنین گفت: برای توسعه گردشگری این مرز و بوم اقدامات مختلفی انجام شده است که اساسیترین آن حمایتهای مالی و تأمین منابع مالی برای سرمایهگذاری و ایجاد نرم افزارهای لازم برای ارائه خدمات به گردشگران است.
به این ترتیب، مهدی جهانگیری، در مدت دو سه سال، به غول حوزه گردشگری تبدیل شد. اما این تازه آغاز راه بود. با آمدن دولت تدبیر و امید و معاونت اولی اسحاق جهانگیری معاون اول دولت روحانی، ستاره خوشبختی روی دوش برادر کوچکتر افتاد. حجم تخلفات و ویژه خواریها چندین برابر شد. حالا او به یک امپراطور در حوزه گردشگری تبدیل شد و دهها شرکت اقتصادی و تجاری دیگر ذیل گروه مالی گردشگری راه اندازی کرد از جمله: شرکت اقتصادی نگین گردشگری ایرانیان، شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان، شرکت گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی و گردشگری ایران، مجتمع فولاد صنعت بناب، بیمه آرمان و….
مهدی جهانگیری مهرماه سال ۹۶ به اتهام اخلال در مسائل مالی کشور و قاچاق ارز از کشور دستگیر شد و چندین ماه در بازداشت بود. سرانجام وثیقه ۶ هزار میلیاردی وی به ۱,۰۰۰ میلیارد (و شاید به ۲۰۰ میلیارد تومان!) کاهش پیدا کرد و از زندان آزاد شد و بعد از چند سال آزادانه به فعالیت اقتصادی و بستن قرارداد مشغول است!
در مسائل اقتصادی خودی و غیرخودی نکنید
نســـآفتابـــل
سروش
is.gd/86eSCa
ایتا
is.gd/1TzlRl
تلگرام
is.gd/rQFsKp