انجمنهای غیر دولتی متولیان جدید اجرای سند ۲۰۳۰ در کشور
مسئله ارائه آموزشهای جنسی در ایران ابتدا در مدارس و از طریق اجرای سند ۲۰۳۰ آغاز شد. همان سندی که دولتمردان جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۵، زمانی که برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل راهی نیویورک شده بودند، با پذیرش ضمن حق تحفظ آن، متعهد به اجرای سیاستها و مواد آن در کشور شدند.
سند ۲۰۳۰ آغازگر رسمی شدن این آموزشها نبوده و سابقاً نیز در متن کنوانسیونها و معاهدات بینالمللی متعددی لزوم اجرای آموزش جنسی قید شده است. برخی مصوبات کنفرانس حقوق و سلامت جنسی و باروری ۲۰۱۳ نیز شامل مواردی نظیر؛ برخورداری کامل از حقوق مربوط به سلامت جنسی و باروری و نیز حق دست یابی به کلیه خدمات مورد نیاز در این زمینه و نیز حق دسترسی به کلیه اطلاعات و نیز برخورداری از آموزشهای لازم در این زمینه جهت تحقق مشارکت کامل نوجوانان و جوانان در امور جنسی و باروری بوده است.
آنچه که اکنون حائز اهمیت است این است که باوجود مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر لغو اجرای سند ۲۰۳۰ هنوز هم ارائه آموزشهای جنسی متوقف نشده و صرفاً در قالبی جدید توسط انجمنهای غیر دولتی در حال اجراست.
پس از آنکه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مانع پیادهسازی رسمی ارائه آموزشهای جنسی از طریق مدارس در کشور شد، دستاندرکاران بینالمللی و جریانات همسوی با آنها در داخل کشور رویکرد خود را تغییر داده و با حمایت و پشتیبانی از انجمنهای غیر دولتی فعال در ایران سعی در ادامه ارائه این آموزشها در قالبی جدید در کشور دارند.
فدراسیون بینالمللی تنظیم خانواده (IPPF) و نماینده رسمی آن در ایران:
فدراسیون IPPF یا "International Planned Parenthood Federation" یک فدراسیون بینالمللی است که در سال ۱۹۵۲ میلادی توسط ۸ زن از کشورهای مختلف جهان تأسیس شد و با گسترش فعالیتهایش توانست در سراسر دنیا دفاتر منطقهای تأسیس کند و سیاستها و اهداف خود را در کشورهای مختلف پیش بگیرد. هدف اصلی این فدراسیون؛ تنظیم خانواده یا همان کاهش فرزندآوری و
#کنترل_جمعیت است و در این راستا، تحت عنوان بهداشت باروری و پیشگیری از ایدز، فعالیتهای متنوعی را انجام میدهد که یکی از اصلیترین آنها ارائه آموزشهای جنسی به کودکان و نوجوانان است. همچنین گفتنی است که این فدراسیون، آزاد شدن سقط جنین و همجنس بازی را به رسمیت شناخته و حمایت از همجنس بازان را جزو اهداف خود میداند.
فدراسیون مذکور از سال ۱۳۷۳ در ایران دارای نماینده رسمی تحت عنوان انجمن سلامت خانواده ایران است. هیئت مؤسس انجمن در ابتدای تأسیس این نهاد، توانست پس از تلاشهای فراوان، عضویت رسمی فدراسیون IPPF را کسب کند که این عضویت، هر ۵ سال پس از بررسی از نظر رعایت استانداردهای بینالمللی مورد نظر IPPF تمدید میشود. گفتنی است که عضویت در فدراسیون بینالمللی تنظیم خانواده به معنی پذیرش سیاستهای اتخاذ شده و حرکت در مسیر پیادهسازی اهداف آن در کشورهای عضو است.
اما آنچه درباره این انجمن اهمیت دارد این است که آموزش جنسی را دقیقاً مطابق با همان محتوای سند ۲۰۳۰ که توسط یونسکو تدوین شده است (سند آموزش جامع جنسی cse) در ایران پیاده میکند، به طوریکه مطابق گزارشهای خود انجمن تنها در سال ۲۰۱۸ به ۱۵۰۰ دانش آموز، آموزشهای جامع جنسی را ارائه دادهاند.
#تحدید_نسل #سند۲۰۳۰
#نســـآفتابـــل
ایتا
تلگرام
سروش
@sunshinegeneration