⚫️سخنان آمرانه سفیر امریکا خطاب به روسیه و چین در مورد ایران!
🔻روز جمعه به وقت امریکا، سفیر امریکا در سازمان ملل از ارائه طرح پیشنویس قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران به روسیه خبر داد، طرحی که هنوز ابعاد و موارد آن مشخص نیست، اما طرف امریکایی با تبختر و از موضع بالا تلاش دارد به هر شکل ممکن آن با مصوب کند! سفیر امریکا در سازمان ملل با بیان اینکه واشنگتن یک پیشنویس از این قطعنامه را با روسیه، انگلیس، فرانسه، آلمان و استونی که همگی از ۱۵ کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل هستند، به اشتراک گذاشته است، گفت: به زودی با تمام ۱۵ کشور به اشتراک خواهیم گذاشت. ما سعی داریم که بسیار با دقت و کامل فعالیت کنیم.
🔻تا اینجای ماجرا اصلا مهم نیست، امریکاییها عادت دارند همه چیز را با دقت بررسی کرده و به صورت کامل به اجرا بگذارند، مانند همین خروج از برجام و تشدید تحریمهای ایران که فکر میکردند دو تا سه ماهه ایران از هم فرو خواهد پاشید و این مساله باعث خواهد شد که ایرانیها پای میز مذاکره حاضر شده و یک توافق جدید را امضا کنند، این هم از همان دست مسائل است که در ادامه بیش از همه به ادبیات سفیر امریکا کار داریم.
🔻کلی کرافت در ادامه درباره موضع روسیه و چین در این باره گفت: روسیه و چین باید به «اتفاق نظر جهانی» درباره رفتار ایران بپیوندند!! حالا این اتفاق نظر جهانی واقعا منظورش کدام طرف است؟ حتی کشورهای اروپایی که متحد امریکا به شمار میروند، چندی پیش حاضر نشدند با امریکا در این مورد همراهی کنند. این «اتفاق نظر جهانی» ناشی از توهمات ابرقدرتی امریکاییها است، بادی که هنوز در دماغ آنها وجود دارد و با وجود سرنگونی گلوبال هاوک، کوبیدن عینالاسد و گسیل 5 نفتکش به حیات خلوت آنها، هنوز هم به درستی خالی نشده است. البته رژیم سعودی، رژیم صهیونیستی، شیوخ ابوظبی، رژیم امریکا را در این زمینه همراهی میکنند و شاید به نظر خانم کرافت، اینها، کل جهان باشند!!
🔻با این حال، سفیر امریکا در ادامه تبختر و تکبر را به حد اعلی رسانده و چنین گفته است: «این یک امر الزامآور است که ما را برای اطمینان حاصل کردن از این که این تحریم سازمان ملل تمدید خواهد شد، تمام گزینههایمان را امتحان کنیم.»!! حالا این امر برای کدام طرفها، الزامآور است، واقعا مشخص نیست. امریکای ترامپ که کروناویروس را «ویروس چینی» خطاب کرده و یک جنگ علنی را با این کشور در سطح جهان به راه انداخته، واقعا چگونه میتواند انتظار داشته باشد که مقامات پکن به این خواسته آنها تن دهند؟
🔻از سوی دیگر، روسها قرار دارند. تحکم سفیر امریکا در سازمان ملل بدون شک از دید دیپلماتهای روس دور نخواهد ماند. آیا واشنگتن حاضر است از تحریمهای روسیه بکاهد و بر سر ایران به یک معامله با روسها دست پیدا کند؟ آیا ترامپ «جرأت» میکند این مساله را اصلا مطرح کند که میخواهد تحریمهای روسیه را کاهش دهد تا با این کشور بر سر ایران معامله کند؟ آنهایی که امریکا را میشناسند به خوبی میدانند که اگر این موضوع مطرح شود، مخالفان ترامپ جورابش را بادبان میکنند. هر چند از روسها هیچ چیزی در عمل بعید نیست، اما بهنظر میرسد آنها به خاطر منافع خودشان هم که شده، حاضر به همراهی با سیاستهای امریکا نباشند.
🔻کشورهای اروپایی هم میدانند که اگر در این مساله با امریکا همراهی کنند، آبروی نداشتهاشان را هم چوب حراج خواهند زد. برای ایران برداشته شدن تحریمهای تسلیحاتی بیش از آنکه موضوعی کاربردی باشد (این را خود امریکاییها و غربیها بهتر میدانند) یک موضوع سیاسی است، از سوی دیگر برای ترامپ که از برجام خارج شد تا آن را دوباره بنیان گذارد هم بهرهبرداری ایران از برجامی که او آن را باطل اعلام و آن را پاره کرد، یک شکست سنگین در آستانه انتخابات این کشور به شمار میرود، به همین دلیل او به در و دیوار میزند تا این تحریم تسلیحاتی که دم از تمدید آن برای سال 2030 میزنند، برای شش ماه هم که شده، تمدید شود!
🔻با این اوصاف، دست ایران هم بسته نیست. ایران که در حال حاضر هیچ سودی از برجام نمیکند و هیچ فایدهای برایش ندارد، پس چه بهتر که خود اروپاییها آن را با دست خود نابود کنند تا هیچ اتهامی متوجه ایران نشود. هر اقدامی در این زمینه باعث خروج ایران از انپیتی خواهد شد و دست یافتن طرفهای غربی به تاسیسات هستهای کشورمان به یک رویا تبدیل میشود. با این حال، نوع برخورد و تبختر طرف امریکایی خود عاملی مهم در رفتار کشورهای جهان با خواستههای کاخ سفید خواهد بود. من جای سفیر امریکا بودم، به جای استفاده از این ادبیات در روزهایی که معترضان در این کشور سرکوب میشوند، راه دیگری انتخاب میکردم.
@syriankhabar