#کوتاهی_در_نماز
#سیگار_کشیدن_همسر
سلام استاد خسته نباشید
من و همسرم سه ماه که نامزد کردیم و پسر خاله دختر خاله هستیم من ۱۷سالمه و ایشون ۲۳سال. راستش رو بخواید من در جلسه اول خواستگاری به ایشون گفتم که انجام واجبات برای من اهمیت داره ،ایشونم گفتن که من مگه در مواقعی که شرایط شغلی فراهم نباشه نمازم رو میخونم ،خب منم بر این اساس که نماز خون هست جواب مثبت دادم ،قبل از خواستگاریم هیچ شناختی ازش نداشتم ،که بدونم نماز میخونن یا نه،خانواده کاملا مذهبی دارن و همه ی اعضا نمازخوان هستن.
ایشون از حرف پدرشون خیلی حساب میبرن و وقتی که پدرشون بهشون میگه نمازتو بخون میخونه یعنی وقتی خونه ی خودشونه با تذکر پدرش نمازشو میخونه ،ولی وقتی پیش هم هستیم خودش رغبتی به نماز خوندن نداره و حتما من باید بهش چند بار تذکر بدم که نمازشو بخونه ،یه سری هم بهش گفتم دوست ندارم با تذکر من نماز بخونی ،دوست دارم با رغبت بخونی،ایشون گفتن باشه ولی تغییری ایجاد نشد و این که نماز صبحشو چه با تذکر من و چه با تذکر پدرش اصلا نمیخونه، مطمئنا وقتی تنهام باشه نمازشو نمیخونه.
خواستم راهنماییم کنید که آیا مدام تذکر دادن درسته اصلا تاثیر مثبتی داره و این که چیکار کنم که خودش نسبت به نماز اشتیاق پیدا کنه.
و یه مسأله مهم این که ایشون در جلسه اول به من گفتن که تفریحی سیگار میکشن منم در جلسه دوم فکرام رو کردم و گفتم که نمیتونم با آدم سیگاری زندگی کنم ایشونم گفتن مشکلی نیست من تفریحی میکشم و به خاطر شمام دیگه نمیکشم
خب گذشت تا این که بعد عقد بهم گفت که بهت دروغ گفتم و سیگارم رو ترک نکردم یه مدت هر کاری کردم نتونستم حتی سیگار کشیدن شو کم کنم سیگار کشیدنش هم از دوران راهنمایی شروع شده ولی خیلی کم بعد پدرش متوجه میشه ترک میکنه چند سری همین جور اتفاق میفته که پدرش متوجه میشه و ترک میکنه که آخرین بارم دوسال پیش ترک میکنه و دیگه نمیکشه ولی بعد دو سال دوباره شروع میکنه در حال حاضرم کل خانوادش فکر میکنن که از دو سال پیش نکشیده و برا همون براش زن گرفتن الانم واقعا نمیدونم چیکار کنم مسأله سیگار رو میتونم هضم کنم ولی اینکه نسبت به نماز بی توجه رو نمیتونم چون واقعا روی زندگیمون اثر میزاره در زمان خواستگاری هم از دوستش که پسر خاله ی خودمون میشه تحقیق کردیم ولی ایشون گفتن سیگار نمیکشه و راستشو نگفتن و اینکه اوایل گفتن تفریحی سیگار میکشن ولی الان متوجه شدم هر روزه
🌹🍃 پاسخ
#مشاور_امین کانال تربیتی همسران خوب، سرکار خانم
#بیات👇
🌸بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
عرض سلام و احترام خدمت شما خواهر گرامی
🍀یکی از مراحل مهم خواستگاری که خیلی بر آن تاکید میشود مرحله تحقیقات هست که چه خواستگار فامیل باشد و چه غریبه باید این مرحله با دقت انجام شود تا شناخت خوبی نسبت به خودِ فرد کسب کرد. صرف اینکه خانواده اش مذهبی باشد کافی نیست و باید دید خود فرد تا چه حد مقید هست.
شما متاسفانه در این مرحله دقت لازم را نداشتید. در مورد سیگار کشیدن هم ایشان در جلسه اول به شما متذکر شدند که تفریحی میکشم. همین مسئله را باید جدی میگرفتید و با وجود این شرایط تصمیم به پذیرش ایشان میکردید. چرا که انتظار اینکه فرد در زندگی مشترک به خاطر ما تغییر کند دور از انتظار است. و باید خودش اراده و انگیزه کافی را پیدا کند.
🍀طبیعتا با این تمایل مدام تذکر دادن و یا غُر زدن کار به جایی نمیبرد. و بلکه زمینه لجبازی را نیز به وجود میآورد.
بلکه باید با مهارت و غیر مستقیم بتوانید در ایشان اثر گذار باشید.
بر فرض مسئله سیگار کشیدن نباید عادی شود و شما غیر مستقیم نسبت به افراد سیگاری واکنش نشان میدهید مثلا در مکان عمومی هستید و بوی سیگار فضا را پر کرده خیلی کوتاه در حالی که جلوی بینی را گرفته اید اشاره کنید که چقدر بعضی افراد بی ملاحظه اند و مراعات نمیکنند. این به صورت غیر مستقیم میتواند تلنگری برای ایشان باشد.
در مورد نماز خواندن هم قطعا مرتب تذکر دادن و گفتن و یادآوری برای موقت خواهد بود و در دراز مدت بیخیال میشود. پس بهتر است با مهارت و غیر مستقیم باشد. مثلا خودتان پایبند و مقید به مسائل دینی باشید. فضای خانه معنوی باشد. سفرهای زیارتی؛ پای درس بزرگان رفتن و.... میتواند موثر باشد.
🍀در کل شما حتما باید یک بار تمام معیارهای خود را بررسی کنید اگر این مسائل برای شما خط قرمز محسوب میشود پس خیلی عاقلانه بیندیشید و در این زمینه در نهایت احترام و محبت با همسر محترم صحبت کنید.
🦋پیشنهاد میکنم مجموعه هنر زن بودن را گوش کنید و حتما با یک مشاور امین به اتفاق همسر محترم به صورت حضوری ارتباط برقرار کنید.
خوشبخت و سعادتمند باشید.🌺
💠 کانال تربیتی همسران خوب 💠
@hamsaranekhoob