📍
درس امام کاظم(ع) برای امروز ما
نکاتی از سخنرانی شب شهادت امام کاظم(ع)
🎙 حجت الاسلام شیخ محمد الهی
📆 دوشنبه ۱۶بهمن ۱۴۰۲- هیئت لبیک
🏷دوران امامت امام کاظم(ع)، دوران توسعه مرجعیت اجتماعی اهل بیت است. درواقع حضرت توانستند یک قدرت و نهاد غیررسمی به موازات حکومتِ وقت بنا کنند. طوری که
معروف شده بود مردم برای دو حاکم خراج میبرند: هارون و موسیبنجعفر (ع)!
✅ سوال اینجاست که نهاد امامت چگونه پس از آن همه اختناق و فشار دوران بعد سیدالشهدا(ع) به چنین قدرت اجتماعی دست پیدا کرد؟
📌بخشی از توسعه نفوذ جریان امامت بویژه در دوران امام کاظم (ع) در اثر سخاوت فوق العاده امام صورت میگرفت. لقب "باب الحوائج" نتیجه این بود که این فضیلت فردی امام، تاثیرگذاری اجتماعی پیدا کرد. بخشی نیز در اثر حلم و سعه صدر امام بود و لقب "کاظم" برای همین است. در واقع این دو لقب، نشان از راهبردهای اجتماعی امام دارد.
🔰
جهاد تبیین، پیشنیازهایی دارد.
تا دلهای مردم همراه نباشد، بیان خیلی از حرفهای درست هم ثمربخش نیست.
از جمله راههای همراه کردن دلهای مردم «سخاوت» و «سعه صدر» است. راهبردهایی که امام کاظم(ع) در طول دوران امامتشان بارها از آن بهره بردند.
📍ما باید با اتکا به دو راهبرد مهم در سیره امام کاظم(ع): «سخاوت و گشادهدستی» و «سعه صدر و گشادهرویی»، فرصت باقیمانده تا انتخابات را عرصهای برای تمرین این دو راهبرد قرار دهیم تا دلهای مردم همراه شود و زمینه برای مشارکت حداکثری مردم فراهم گردد.
🔸 جشنهای شعبانیه فرصت مناسبی است تا با «بخشندگی» و «سعه صدر»، دلهای مردمانی که یا از ما گله دارند و یا ما از آنها فاصله گرفتهایم را به جریان انقلاب نزدیکتر کنیم.
#هیئت_لبیک
@Heiat_Labbayk