🔴 پشت پرده تولید تجهیزات پزشکی چه خبر است؟
🔸تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی معمولا حرفی نمیزنند. اجازهی ضبط صدا نمیدهند. از ارسال صوت هم پرهیز میکنند. نه اینکه حرفی نداشته باشند؛ اتفاقا ناگفتههای زیادی دارند. ترس از عواقب مانع حرف زدنشان میشود. «از طرح موضوعات چالشی در قالب صوت اجتناب میکنم!» این جوابی بود که یکی از آنها داد. با مدیر عامل شتابدهندهی تخصصی سلامت یک شرکت صحبت کردیم. مهندسی پزشکی خوانده و آشنا به بازار تجهیزات پزشکی. راضی به صحبت نمیشد. بعد از چند روز اصرار و خواهش بالاخره مهر زبانش باز شد. حق هم دارد. صحبت از پشت پردهی تجهیزات پزشکی سر نترس میخواهد. مستقیم و غیرمستقیم با تولیدکنندگان در ارتباط است و از موانع تولید آگاه است. از موانعی گفت که خودش مرثیهای طولانیست.
🔸اگر پای صحبت تولیدکنندگان بنشینید، اولین شکایت مشترکی که دارند میزان حمایت بیمههاست. بیمهها یک سقفی را برای پشتیبانی از تجهیزات درنظر میگیرند و برای قیمتهای بالاتر زیر بار نمیروند. برای روشن شدن موضوع بهتر است یک مثال واقعی را بررسی کنیم. یکی از لوازم مورد نیاز در عملها، نوعی چاقوی جراحی است (به دلیل ملاحظات از گفتن نام دقیق محصول معذوریم). واردکننده، نمونهی خارجی این محصول را با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد میکند که قیمت تمام شدهی محصول ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان میشود، ولی در بازار به قیمت ۷۰ هزار تومان میفروشد. در صورتی که تولیدکننده باید مواد اولیه را با ارز ۲۰ تا ۲۵ هزار تومانی بخرد. در نتیجه قیمتی که برای تولیدکننده تمام میشود، ۷۰ هزار تومان است.
🔸شرایط ایدهآل این است که تولید کننده و وارد کننده یکی باشد. به این صورت که ارز دولتی در مدت زمان محدود در اختیار تولیدکننده قرار بگیرد. تولیدکننده که در حال حاضر نقش واردکننده را ایفا میکند، سود حاصل از واردات را به چرخهی تولید تزریق کند. این اختصاص ارز باید با شرط در اختیار تولیدکننده قرار بگیرد؛ به شرط رسیدن به تولید داخل. نکتهی قابل توجه اینجاست که افراد واردکننده علاوه بر دریافت ارز دولتی، کنترل بازار را در دست دارند. یعنی اینکه یکبار واردات با ارز دولتی انجام میدهند و توزیع نمیکنند. این کار باعث بالا رفتن قیمت در بازار میشود.
متن کامل👇
http://snn.ir/003ukP
__
♨️ همهچیز اینجا مهم است👇
🆔
@snn_ir