«به کدام کاندیدا رأی بدهم»؛ این سؤالی است که این روزها ذهن بسیاری از مردم را بهخود مشغول کرده و برخی از لابهلای تبلیغات و برنامههای تشریحی کاندیداها بهدنبال پاسخ آن هستند، اما تطبیق ویژگیهای کاندیداها با «الگوی شهیدرئیسی» صحیحترین مسیر برای رسیدن به پاسخ این سؤال است. کاندیداها و جریانهای مختلف سیاسی درحالی 15روز مانده به برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، بهدنبال اقناع جامعه برای رأی دادن به کاندیدای موردنظرشان هستند که عملکرد دولت سیزدهم با محوریت شهیدرئیسی، دربرگیرنده منظومه کاملی از شاخصهای یک «رئیسجمهور صالح» است که با برخورداری از ویژگیهای شخصی و مدیریتی تراز انقلاب اسلامی، بهترین سنجه بهمنظور انتخاب «کاندیدای اصلح» بهحساب میآید.
در شرایطی که ادامه راه روشن شهیدرئیسی به یکی از محوریترین مطالبات جامعه از دولت چهاردهم تبدیل شدهاست، یکی از الزامهای اساسی چنین مطالبهای، تطبیق ویژگیهای کاندیداها با الگوی «شهید جمهور» ازسوی رایدهندگان است؛ الگویی که میتواند راهگشای بسیاری از مشکلات و چالشهای پیشروی جامعه باشد. در ادامه به بررسی زوایای مختلف آن میپردازیم.
پرکاری و خستگیناپذیری
یکی از مهمترین ویژگیهای شهیدرئیسی که طی سالهای گذشته همواره مورد توجه مردم و رسانهها قرار داشته، پرکاری و خستگیناپذیری این شهید بزرگوار است که طی حدود 3سال گذشته مصداقهای پرتعدادی برای این ویژگی میتوان برشمرد. انجام 47سفر استانی و 29سفر خارجی، آنهم طی حدود 3سال، از نقاط درخشان کارنامه شهیدرئیسی است که به گرهگشایی بسیاری از مشکلات پیشروی کشور انجامید. خستگیناپذیری شهیدرئیسی تا جایی بود که تجلیل رهبرمعظم انقلاب را نیز بهدنبال داشت. حضرت آیتالله خامنهای در پیام تسلیت بهمناسبت شهادت رئیسجمهور و همراهان وی تأکید کردند که «رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت.» نقل خاطره سفر شهیدرئیسی به مسکو و بلافاصله انجام سفر استانی به البرز، ازسوی رهبرمعظم انقلاب در جریان حضور ایشان در منزل شهید جمهور، از دیگر نمودهای پرکاری و خستگیناپذیری شهیدرئیسی بهحساب میآید.
ظلمستیزی و عدالتخواهی
یکی از ویژگیهای شهیدرئیسی که باید در انتخاب رئیسجمهور آینده مدنظر رایدهندگان قرار داشته باشد، شاخص «ظلمستیزی» و «عدالتخواهی» شهید جمهور است که در اقدامات و عملکرد دولتسیزدهم بهخوبی نمایان بود و مردم نیز شاهد نمودهای مختلف چنین رویکردی بودهاند. حذف ارز ترجیحی 4200تومانی ازسوی دولت سیزدهم یکی از محوریترین اقدامهایی بود که کلانراهبرد «حذف زمینههای فساد» را پیگیری میکرد؛ اقدامی که گام مهم در راستای برقراری عدالت محسوب میشود. ازسوی دیگر بررسیهای اقتصادی نشان میدهد اصلاحات اعمال شده ازسوی دولت سیزدهم، بستر مناسبی را برای «کاهش شکاف مالیاتی» و بهدنبال آن، «تحقق عدالت مالیاتی» فراهم کرد ه است؛ مسیری که چشمانداز برقراری عدالت اجتماعی را دنبال میکند. دولت رئیسی در حوزه عدالت آموزشی، عدالت در عرصه سلامت و... نیز گامهای مؤثری برداشت که استمرار آن ازسوی دولت چهاردهم ضروری است.