🔰جنبه های راهبردی یک سفر استانی
✍علی محمدی
دومین سفر رئیس دولت سیزدهم به استان کردستان از جهات مختلف با دیگر سفرهای استانی متفاوت بود. اگر چه این سفر در ادامه سفرهای استانی رئیسجمهور بوده است، اما انتخاب زمان آن و نوع برنامهریزی برای برخی دیدارها توانست بخش زیادی از توطئهها و نقشههای دشمن را خنثی یا تضعیف نماید.
از حیث رویکرد توسعهای در این استان، طرح انتقال آب سد آزاد به تصفیهخانه سنندج از جمله پروژههای بزرگ دولت در حوزه آبرسانی شهری بود که در این سفر افتتاح گردید. قرار دادن این پروژه در کنار طرحهای بزرگی در سیستان و بلوچستان، مثل توسعه سواحل مکران و راه آهن خاشـ زاهدان، نشان میدهد نظام نسبت به توسعه و افزایش رفاه مردم از اقوام و مناطق مختلف، تفاوتی قائل نیست و در توسعه زیرساختها به همه استانها توجه دارد.
یکی از مباحثی که دشمن همیشه بر آن تکیه داشته و این اواخر بیشتر سعی در شعلهور کردن آن داشت، گسست های قومی و مذهبی میباشد. از این حیث، و در رویکرد وحدت بخشی برای خنثیسازی نقشه دشمن، سیدابراهیم رئیسی پس از اقامه نماز جماعت، با جمعی از علمای اهل سنت و شیعه استان کردستان دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار صمیمی که علما و بزرگان حضور داشتند، اگر چه نقدها و مطالبات بسیاری مطرح گردید اما تجسمی بود از وحدت در عین انتقادات، که اوج آن در صف نماز جماعت تجلی یافت تا از این منظر نیز نشان داده شود آنچه دشمن بر سر آن روایتسازی کرده است، دروغی بیش نیست و مردم کرد مثل اقوام دیگر پای نظام اسلامی هستند.
وجه دیگر این سفر، نمایش و تبلور وجود امنیت در کردستان بود. حضور رئیسجمهور در بازار و گفتوگوی صمیمی با مردم و شنیدن مشکلات آنها، آن هم در شرایطی که رسانههای خارج القای بیثباتی در کردستان را داشتند، نشان داد که آنچه دشمن در فضای مجازی به دنبال تجسم آن در ذهن مردم است، کاملا با واقعیت متفاوت بوده و اتفاقا جنس امنیت در کردستان از نوع امنیتی است که مردم در کنار نیروهای نظامی و انتظامی در پی تحقق آن هستند.
🔚به نظر میرسد سفر اخیر رئیسجمهور به کردستان علاوه بر دستاوردهای اقتصادی و توسعهای، تأثیر بسزای در خنثیسازی توطئه دشمن در روایتسازی جعلی از واقعیات، برجای گذاشت. این نوع رویکرد رئیسجمهور باید توسط دیگر مسئولان و سران قوا در برهه فعلی انجام پذیرد تا بتوان پایههای وحدت را در کشور تقویت کرد.
@tahlilrahbordi