#هر_روز_در_محضر_قرآن
شماره 12
«آزمايش الهی و قطعی بودن آن»
الم ﴿١﴾ أَحَسِبَ النَّاسُ أَنْ يُتْرَكُوا أَنْ يَقُولُوا آمَنَّا وَهُمْ لَا يُفْتَنُونَ ﴿٢﴾ وَلَقَدْ فَتَنَّا الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ ۖ فَلَيَعْلَمَنَّ اللَّهُ الَّذِينَ صَدَقُوا وَلَيَعْلَمَنَّ الْكَاذِبِينَ ﴿٣﴾
سوره عنکبوت
الف،لام،میم* آیا مردم پنداشته اند که چون بگویند مؤمن شده ایم رهایشان می کنند؟ و [به وسیلۀ مال و مقام و اولاد و جانشان و حوادث] امتحان نمی شوند؟* بی تردید کسانی را که پیش از آنان بودند در بوتۀ امتحان قرار دادیم، [حتماً اینان را نیز امتحان خواهیم کرد،] مسلّماً خداوند آنان را که [در ادعای ایمان داشتن] راست گفته اند، و نیز دروغگویان [مدعی] را [به خوبی] می شناسد.
نکته ها:
1. يكى از مهمترين مسائل زندگى بشر، مساله شدائد، فشارها و آزمون هاى الهى است؛ يك سنت هميشگى و جاودانى الهى است، امتحان مخصوص جمعيت مسلمانان نيست، سنتى است كه در تمام امت هاى پيشين جارى بوده است.
2. اين عالم همچون يك" دانشگاه" يا يك" مزرعه" است (اين تشبيهات در متون احاديث اسلامى وارد شده) برنامه اين است كه در دانشگاه استعدادها شكوفا گردد، لياقتها پرورش يابد، و آنچه در مرحله" قوه" است به" فعليت" برسد. بايد در اين مزرعه نهاد بذرها ظاهر گردد، و از درون آنها جوانه ها بيرون آيد، جوانه ها سر از خاك بردارند، پرورش يابند، نهال كوچكى شوند و سرانجام درختى تنومند و بارور، و اين امور هرگز بدون آزمايش و امتحان ممكن نيست.
3. و از اينجا مى فهميم كه آزمايشهاى الهى نه براى شناخت افراد است، بلكه براى پرورش و شكوفايى استعدادها است.
#وقف_هادی
https://eitaa.com/vaqf_hadi