✅ چرایی کودتای سیاسی در پاکستان
☑️ سرانجام بعد از چند روز تنش سیاسی، مجلس پاکستان به عزل عمران خان و انتصاب شهباز شریف به عنوان نخست وزیر جدید رای داد.
ریشه های بحران سیاسی پاکستان را می توان در موارد زیر مشاهده کرد:
۱_ پاکستان در دوران نخست وزیری عمران خان تا حدود زیادی از سلطه سیاسی آمریکا و نفوذ عربستان فاصله گرفت.
۲_ درهمین دوره سیاست چرخش به سمت چین و روسیه و حتی هند و ایران به جدیت دنبال شد.
۳_ در جنگ اوکراین هم عمران خان به سمت سیاست مورد نظر آمریکا نرفت.
۴_ عمران خان و دولت پاکستان در این دوره اجازه تاسیس پایگاه نظامی را نیز به کاخ سفید نداد.
۵_ چینی ها در دوران عمران خان برنامه های گسترده اقتصادی و راهبردی را با پاکستان پیش بردند و برای بلوک بندی شرقی تلاشهای ویژه ای را آغاز کردند و...
با عنایت به موارد گفته شده ، چرخش سیاسی پاکستان به شرق، برای رژیم سعودی، آمریکا و روباه پیر انگلیس غیرقابل تحمل بود و به همین دلیل کودتای سیاسی پیچیده ای طراحی شد و با کمک جریانات فاسد سیاسی و ارتش به اجرا گذاشته شد.
ذکر این نکته صروری است که بدانیم ساختار قدرت در پاکستان توسط انگلیسی ها با محوریت ارتش شکل داده شده و ارتش پاکستان تصمیم گیر اصلی صحنه سیاسی این کشور است.
توجه به این نکته نیز جالب می باشد که نقش آفرینی ارتش در تحولات پاکستان، در گذشته کودتای نظامی بود اما اینبار کودتای سیاسی نرم جایگزین اقدام نظامی گردیده است تا با روی کار آمدن یک مهره سعودی انگلیسی، پاکستان دوباره به میز مستعمرات سیاسی ملکه بازگردد. شهباز شریف عموزاده نواز شریف مهره جدید لندن خواهد بود.
یک عامل اما می تواند بازی انگلیسی را به هم بزند که این عتمل نیز چیزی جز حضور هدفمند توده های مردمی در صحنه دفاع از دموکراسی و دولت مردمی و قانونی در این کشور است.
روزهای آینده مشخص خواهد شد که آیا کودتاچیان کار را تمام خواهند کرد یا جریان ضدکودتا موفق به اصلاح امور خواهد شد.
هرچند امید زیادی به این امرنیست ولی حضور اقشار مختلف مردمی در صحنه حمایت از دولت عمران خان و مخالفت با آمریکا و سیاستهای استکباری و غربی، تا حدودی قابل توجه بوده و گامی به سوی نقش آفرینی مردم در سرنوشت خود می باشد که اگر به صورت مناسب رهبری و سازماندهی شده و ادامه یابد شاید نتیجه بخش باشد.
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله