◾️پیش بینی های اپیدمیولوژیک یا پیش گویی های کابالیستی؟!
▪️بیل گیتس در مصاحبه با یک رسانه ی لهستانی گفت: جهان به لطف واکسنهای کرونا باید تا پایان سال ۲۰۲۲ به حالت طبیعی بازگردد.
▪️بیل گیتس در رشته توئیتی نوشت: واکسنهایی که داریم بخوبی از بیماری شدید و مرگ ناشی از کرونا جلوگیری میکنند اما دو نکته ی کلیدی را از دست میدهند؛ اول اینکه هنوز به طور کامل مانع عفونت پیشرفته یا غیرمنتظره (breakthrough infection) نمیشوند و دیگر اینکه به نظر میرسد مدت زمان ایجاد مصونیت آنها محدود است. ما به واکسنهایی نیاز داریم که هم جلوی عفونت مجدد را بگیرند و هم دوام مصونیت ناشی از آنها سالها طول بکشد.
▪️وی افزود: همان طور که کشورها موج امیکرون را تجربه میکنند، سیستمهای بهداشتی نیز به چالش کشیده میشوند. اغلب موارد شدید، افراد واکسینه نشده خواهند بود. زمانی که امیکرون در یک کشور شایع شود و سپس فروکش کند، بقیه ی سال باید موارد بسیار کمتری را ببینیم. این گونه کووید و درمان آن بیشتر شبیه به آنفلوانزای فصلی خواهد شد. شیوع یک واریانت مسریتر نسبت به امیکرون محتمل نیست اگرچه ما در طول این همهگیری بارها شگفتزده شدهایم. امیکرون حداقل برای سال آینده مصونیت زیادی ایجاد خواهد کرد.
▪️رئیس مشترک بنیاد بیل و ملیندا گیتس در کنفرانس سالانه ی امنیتی مونیخ آلمان، روز جمعه گفت: خطرات بیماری شدید کرونا به طرز چشمگیری کاهش یافته است اما وقوع یک بیماری همهگیر (پاندمی) دیگر کاملاً قطعی است.
▪️بیل گیتس افزود: یک بیماری همهگیر جدید بالقوه احتمالاً از یک پاتوژن متفاوت با خانواده ی ویروس کرونا ناشی میشود. البته اگر از اکنون سرمایهگذاری شود، پیشرفتها در فناوری پزشکی باید به جهان کمک کند تا کار بهتری برای مبارزه با پاندمی جدید انجام دهد.
▪️وی گفت: دفعه ی بعد باید تلاش کنیم و به جای دو سال، واکسنها را طی شش ماه بسازیم. پلتفرمهای استاندارد شده مانند فناوری mRNA این امکان را فراهم میکنند.
✍خلاصه ی اظهارنظرهای چند ماه اخیر گیتس در چند جمله:
1⃣ تا پایان سال ۲۰۲۲ به زندگی عادی برخواهیم گشت!
2⃣ کووید-۱۹ احتمالاً پس از امیکرون از همه گیری خارج خواهد شد.
3⃣ وقوع پاندمی بعدی کاملاً قطعی است!
4⃣ برای پاندمی بعدی باید واکسن ها را طی شش ماه بسازیم!
▪️بنده از جناب یونسیان و سایر اپیدمیولوژیست های عظام -چه وزارتی چه غیروزارتی- درخواست دارم که یک پیش بینی اپیدمیولوژیک در باب فرجام پاندمی موجود و احیاناً آغاز پاندمی بعدی آن هم با دقتی بیشتر از پیش بینی گیتس ارائه دهند تا مردم بفهمند که حقایق علمی را باید از متخصصین هر رشته دریافت کنند نه از یک تاجر که هیچ از اپیدمیولوژی نمی داند!
تاریخ هم قضاوت خواهد کرد که اپیدمیولوژیست ها بیشتر کووید-۱۹ را شناختند یا کابالیست ها!
✍ دکتر آرمان ابراهیمی