#فرزندپروری | اگر زد، تو هم بزن!
🔹دیدین بعضی از پدر و مادرا با دامن زدن به پرخاشگری فرزندشون با جملاتی مثل «اگه زد، تو هم بزن» آسیب زدن به دیگران، خشم، انتقام و کینهورزی رو آموزش میدن. در حالیکه بچهها باید مهربونی و گذشت و دفاع از حقوق رو با روش صحیح آموزش ببینند.
🔹بچهها باید دفاع از خود رو بدون خشونت یاد بگیرند. به هرحال بین بچهها هم مثل بزرگترها تنش و دعوا طبیعیه که گاهی اتفاق میافته، بچهها با کتک زدن و اهانت به دیگران، اونا رو مورد آزار و اذیت قرار میدن و ما نباید چنین روشی رو برای مقابله به مثل به بچههای خودمون هم یاد بدیم.
🔹به جای روشهایی برای مقابله به مثل به بچههاتون یاد بدید مثلا «قیافه مغرور گرفتن در برابر اینطور بچهها که به دیگران اهانت میکنند»، «فرار از دست بیادبها یا قلدرها»، «گفتن به مربی مهد یا مدرسه»، «پاسخهایی مثل خودت اینطوری، اینطوری فک کن یا آینه» برای افزایش اعتماد به نفس بچهها مناسبه و در نهایت هم به بچهها یاد بدیم که با کسانی دوست بشن که به اونا آسیب نمیرسونن یا بهشون توهین نمیکنند.
🔹نقش بازی کردن برای دفاع از خود میتونه روش مناسبی برای آموزش بچهها باشه. به این صورت که مثلا من میخوام تو رو اذیت کنم، تو هم باید از خودت دفاع کنی یا به بزرگترها اطلاع بدی، در این زمینه کشتی گرفتن خیلی مناسبه، خشونت رو کم میکنه، در نهایت اجازه بدید بچهها شکستتون بدن اما در حین بازی به بچهها تذکر بدید که توهین، گاز گرفتن و پرتاب اشیا ممنوعه.
🔹پس با این کشتی گرفتن بدون خشونت به بچهها اعتماد به نفس و شجاعت رو آموزش میدید تا کسی جرأت اینکه بخواد اونا رو اذیت کنه، نداشته باشه چرا که افراد قلدر عموما بچههای ضعیف و خجالتی رو قربانی خودشون میکنند.
✍🏻 سپیده بشول، روانشناس کودک
✅کانال سبک زندگی👇
https://eitaa.com/joinchat/1979252750C33ed740bf9