✨ انتخاب معجزه گونه امام دوم، با اشاره امام اول در خبرگان
نگاهی به انتخاب مقام معظم رهبری در چهاردهم خرداد سال ۱۳۶۸، هنوز پیکر امام راحل جهت وداع امت با مقتداء بخاک سپرده نشده بود.
حتی یک روز هم نباید کشور بدون رهبر باشد.
چه کسانی تلاش کردند تا آیت الله خامنه ای جانشین امام راحل با رای مخفی تقریبا با اکثریت آراء که کسی نمی خواست به عنوان مخالف صحبت کند، جزء خود آیت الله خامنه ای (لطفا چهاردهم خرداد تلویزیون احتمالا شبکه افق را تماشا کنید، معمولا هر سال جلسه انتخاب را بازپخش می کنند).
چرا اصلاح طلبان می گویند: مرحوم هاشمی رفسنجانی در انتخاب رهبری نقش داشته است؟!!
اتفاقا عکس این قضیه است، اصولا مرحوم هاشمی طرفدار شورایی بودن رهبری بود (خود عضو شورا باشد) و تا لحظه آخر، نظر امام راحل را کتمان کرده بود 😞
طی سالهای گذشته طرفداران و حامیان مرحوم هاشمی این ادعا را داشته اند که مرحوم هاشمی، نقشی اساسی و پررنگی در انتخاب رهبری آیت الله خامنه ای داشته است.
بازخوانی مختصر جلسه خبرگان و رجوع به نقل قول ها و خاطراتی که از اعضای وقت وجود دارد، حاکی از آن است که نه تنها آقای هاشمی نقشی در این امر نداشته، بلکه برعکس، اقداماتش در جلسه خبرگان، بیشتر در راستای مخالفت چه سهواً و چه از روی عمدا! با این امر بوده است.
جلسه خبرگان رهبری که با ریاست مرحوم هاشمی در روز چهاردهم خرداد ۶۸ برای تعیین جانشین امام خمینی (ره) تشکیل شده بود، پس از قرائت وصیت نامه امام توسط آیتالله خامنه ای، درحالی با محوریت بحث در باره فردی یا شورایی بودن رهبریِ آینده انقلاب پیش می رفت، که چند نفر از اعضاء از جمله خود آقای هاشمی با خاطرات مشابهی که از امام خمینی داشتند، میدانستند گزینه پیشنهادی امام برای رهبریِ انقلابِ پس از خود، چه کسی است.
آیتالله مرحوم مجتهد شبستری در این باره گفت: یادداشتی نوشته و به هیأت رئیسه فرستادم و نوشتم مطالبی را که امام در مورد آیتالله خامنهای فرموده بودند، مطرح شود.
من یادداشت را به آقای طاهری خرمآبادی [منشی جلسه] فرستاده بودم و او هم نوشته مرا به آقای رفسنجانی داده بود. آقای رفسنجانی گفته بود فعلاً صبر کنید...»
مرحوم آیت الله احسانبخش، امام جمعه رشت و نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان نیز ماجرای اعتراض مجتهد شبستری به هاشمی را اینطور نقل کرده است: در این جلسه ابتدا رهبری به صورت شورایی سه نفری و پنج نفری مطرح شد که پس از سخنان مخالف و موافق به رای گذاشته شد و رد گردید. سپس بحث پیرامون انتخاب شخصی برای رهبری جمهوری اسلامی مطرح گردید، که در این زمان یکی از آقایان در مجلس با صدای بلند خطاب به آقای هاشمی گفت: چرا آن چیزی که میدانید شهادت نمیدهید؟»
آیتالله علیاصغر معصومی نماینده استان خراسان در مجلس خبرگان در باره این ماجرا نقل میکند: دقايقی قبل از اين ماجرا [کفایت مذاکرات]، آیتالله مجتهد شبستری آمد و به من گفت: داستانی هست، نقل قول موثقی از امام(ره) وجود دارد، چرا آقای رفسنجانی آن را نمی خواند؟
گفتم: تو بنويس.
گفت: نمی خوانند.
گفتم: تو بنويس، من اينجا هستم.
نامه را كه بردند دادند، باز هم آقای رفسنجانی نخواند! من بلند شدم و گفتم: مگر ما خبرگان مردم نيستيم؟ از استانی كه يک پنجم ايران است نماينده شدهايم، چرا نامه ما را نمی خوانيد؟ چرا نخوانديد؟ برای چه؟» علناً اعتراض كردم...»
@sssss57 👈🏿
باید از حامیان مرحوم هاشمی پرسید (اکثرا اصلاح طلبانی که به جهت مخالفت با هاشمی و با تقلب گسترده مانع ورود او به مجلس ششم شده بودند، از زمانیکه هاشمی پس از شکست در مقابل احمدی نژاد علیه رهبری موضع گرفت، شد قبله اصلاح طلبان) با وجود این که آقای هاشمی مطالب متعددی در باره صلاحیت حضرت آیتالله خامنهای برای رهبری از امام شنیده بود، چرا توصیه های امام راحل را در ابتدای جلسه طرح نشد و بجای نقل این مطالب در باره آیت الله خامنه ای، مسئله شورایی بودن را مطرح کرد؟
سپس باید پرسید که نقل توصیه های امام توسط مرحوم هاشمی، چرا با اصرار و پافشاری اعضای جلسه (شبستری) میسر شد؟
چرا هاشمی تمایلی به نقل مطالب مذکور نداشته و بخاطر اصرار اعضا مجبور به این کار شد؟
بر خلاف ادعاهای اطرافیان و حامیان مرحوم هاشمی در این چند ساله، نقل خاطره ایشان از امام خمینی در انتهای جلسه صورت گرفته تاثیری در انتخاب آیت الله خامنه ای نداشته است. به عبارتی دیگر، نقل قول مرحوم هاشمی از امام در زمانی بود، که تقریباً مشخص شده بود، که آیتالله خامنهای به عنوان رهبر فردی رأی خواهد آورد و این گونه نبود که هاشمی حرکت خاصی کرده باشند، تا آیتالله خامنهای انتخاب شوند و به قول معروف، مرحوم هاشمی با نقل قول از امام، آنهم در اواخر جلسه، خواست روغن ریخته را نذر امامزاده کند.
بازنشر با اضافه کردن مشاهدات عینی کل جلسه در چند سال متوالی» م مقدسی» ۱۴٠۲/۳/۱۳
@mhg12871338