پاسخ را ازبیان خود حضرت اقا ببینیم:
👌برنامه تربیت
شما اگر سرتاپای نهجالبلاغه را نگاه کنید، میبینید آنچه که امیرالمؤمنین درباره بی رغبتی به دنیا، دل نبستن به دنیا، زهد در دنیا بیان فرموده است، از همه آنچه که در نهجالبلاغه بیان کرده است، بیشتر است؛ این بهخاطر همین است. والّا امیرالمؤمنین کسی نبود که از دنیا گوشهگیری کند، انعزال از دنیا داشته باشد؛ نه، برای آبادی دنیا یکی از فعالترین آدمها بود؛ چه در زمان خلافت، چه بعد از خلافت، امیرالمؤمنین جزو کسانی نبود که کار نکنند، دنبال تلاش نروند. معروف است آنوقتی که امیرالمؤمنین در مدینه زندگی میکردند -قبل از خلافت- باغستانهائی را به دست خودش بهوجود آورده بود؛ آب جاری کرده بود؛ نخل بهوجود آورده بود. پرداختن به دنیا و به طبیعتی که خدای متعال در اختیار انسان گذاشته است و اداره معیشت مردم، اداره امور اقتصادی مردم، فراهم کردن وسائل رونق اقتصادی، اینها همه کارهای مثبت و لازم و جزو وظائف فرد مسلمان و مدیران اسلامی است. امیرالمؤمنین یک چنین آدمی بود اما خود او هیچ دلبستگی نداشت. این وضع امیرالمؤمنین و برنامه تربیت اخلاقی امیرالمؤمنین است.
👌کتاب عمل
نهجالبلاغه را آقایان بخوانید، بخوانید که بفهمید. این نهجالبلاغه قاموس؛ یعنی فرهنگ مفاهیم اسلامی است به یک معنا. خیلی عزیز است نهجالبلاغه و چقدر دور است از دسترس ما! مردم ما نهجالبلاغه را فقط اسمش را شنیدهاید. اصلا نمیدانند نهجالبلاغه کتاب عمل است. نهجالبلاغه واقعا کتاب عمل است، کتاب معرفی اسلام است.
شواهدی در این باب از کتاب شریف نهج البلاغه :
خطبه 35 بند 2 / خطبه 34 بند 10 / خطبه 69 / خطبه 92 / خطبه 97 بند 6 ، 13 / خطبه 108 بند 11 / خطبه 113 بند 7 / خطبه 119 بند 6 / خطبه 192 از بند 73 تا 111 خطبه 216 بند 13
🔻تهیه کننده : واحد هیات علمی
قرارگاه نهج البلاغه ای های جنوب غرب استان تهران