🔰غزوه بنیمُصْطَلِق یا مُرَیسیع
🔺 از غزوات پیامبر (ص) با قبیلهٔ بنیمصطلق. این غزوه درسال ۵ قمری یا ششم قمری، در ناحیه قُدَید، میان مدینه و مکه، روی داد.
🔺بنی مصطلق در نزدیکی مکه ساکن بودند و پس از ظهور اسلام، مانند مشرکان مکه، با مسلمانان دشمنی میکردند. مسلمانان در غزوه بنیمصطلق، این قبیله را شکست دادند.
🔺به پیامبر اکرم خبر رسید که حارث بن ابی ضِرار، رئیس طایفة بنی مُصْطَلِق، قوم خود و گروههایی از طوایف عرب را گردآورده و برای جنگ با مسلمانان آماده شده است.
🔺 پیامبر (ص) پس از آگاهی و اطمینان از درستی خبر به سوی آنان لشکرکشی کرد. عدهای از منافقان نیز به دلیل نزدیکی محل جنگ و برای به دست آوردن غنایم به سپاه پیامبر پیوستند. کشته شدن یکی از جاسوسهای بنی مُصْطَلِق به فرمان حضرت محمد (ص) در محل بَقْعاء، نزدیک مدینه، سبب وحشت کافران و پراکندگی عدهای از آنان شد. پیامبر در کنار آب مریسیع آماده جنگ شد. در این جنگ پرچمدار انصار، سعد بن عُباده و پرچمدار مهاجران، ابوبکر، یا عَمّار یاسر، بود.
🔺همین که جنگ به فرمان پیامبر(ص) درگرفت ، بنی مُصْطَلِق گریختند. عدهای از آنان کشته شدند و زنان و فرزندان و اموالشان به دست سپاه اسلام افتادند.پس از پایان جنگ، پیامبر دستور داد با اسیران با عطوفت و نرمی رفتار کنند. جُوَیریه دختر حارث بن ابیضرار که از اسیران بود، به عنوان کنیز، به ثابت بن قیس (یا پسرعموی او) داده شد. جویریه با وی قراری گذاشت که پولی بدهد و آزاد شود. جویریه برای آزادی خویش از پیامبر یاری خواست. پیامبر نیز بهای آزادی او را پرداخت. پس از آن، پیامبر با جویریه ازدواج کرد.