داستان از اینجا شروع شد که داشتم نکات چهارصدگانه و زیبایی از حضرت أمیرالمؤمنین امام علی (علیهالسلام) از تحفالعقول مطالعه میکردم تا رسیدم به این جمله حکیمانه:
«...خَالِفُواأَصْحَابَ الْمُسْكِرِ وَ كُلُوا التَّمْرَ فَإِنَّ فِيهِ شِفَاءً مِنَ الْأَدْوَاءِ اتَّبِعُوا قَوْلَ رَسُولِ اللَّهِ(صلی الله علیه وآله) فَإِنَّهُ قَالَ مَنْ فَتَحَ عَلَى نَفْسِهِ بَابَ مَسْأَلَةٍ فَتَحَ اللَّهُ عَلَيْهِ بَابَ فَقْرٍ أَكْثِرُوا الِاسْتِغْفَارَ فَإِنَّهُ يَجْلِبُ الرِّزْق...» با اهل شراب و مسکرات مخالفت کنید، «خرما» میل کنید که در آن شفای دردهاست. از فرموده رسول خدا(صلی الله علیه وآله) پیروی کنید که فرمود: هر کسی باب درخواست(از مردم) را به خود بگشاید، خدا باب فقر را به رویش می گشاید. بسیار استغفار کنید که آن باعث جلب روزی است.
مدتی مشغول تفکر روی همین قسمت از حدیث بودم که آمدم در موضوع خرما و شایسته دیدم برای این درخت پرثمر وکم ادعا نکاتی به اهالی خرما و مشتاق برکت افزایی و سال جهش تولید به عنوان کتاب تقدیم کنم.
و اما خرما:
دیدم روایات بسیاری در موضوع خرما وارد شده است. انواع خرما، خواص آن، خرما و رطب که یک میوه بهشتی است، بهترین افطاری، هسته خرما، بهترین غذا برای زن باردار و تازه زا، اولین درخت، باعث تولید ثروت و...
این میوه برای سلامتی و اقتصاد جامعه و تولید ثروت آنقدر مهم است که عالمان بزرگ در کتابهای مهم مانند کافی، بحارالأنوار و... بابی را با عنوان «باب التمر » نامیدهاند. شاید این پیام نقطه عطفی در راستای قدرشناسی و ایجاد انگیزه برای جهش تولید در کشور شود.
#طوبای_عفاف
@toubaefaf