➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
امام خمینی(رحمة الله علیه) بزرگترین حامی وقف
🖤🖤🖤🖤🖤
❇️در سی ویکمین سالگرد عروج ملکوتی امام امت، جادارد یادی کنیم از خدمات این عزیز سفر کرده نسبت به موضوع وقف وجایگاه آن،
〰〰〰〰〰
🔹 در آذر ماه سال ۹۴ ، هفتمین همایش وقف بانام ؛ وقف و رسانه با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین حاج آقای محمدی، نماینده سابق ولی فقیه ورئیس سازمان اوقاف ، برگزار شد.
در این همایش ایشان امام (سلام الله علیه) را بزرگترین حامی وقف در کشور معرفی کردند و فرمودند با دستور امام ره در اردیبهشت سال ۵۸ ، اوایل پیروزی انقلاب اسلامی ، و قبل از اینکه قانون اساسی نوشته شود درمورد وقفیات دستور دادند :
موقوفات باید به حالت وقفیت باقی بماند وبه وقف عمل شود.
〰〰〰〰〰〰
🔸(مطلب مهمی حاج آقای محمدی در این همایش فرمودند که بسیار قابل توجه و تأمل است،
ایشان با این بیان که : امروز گرایش به خیریه بیشتر از وقف است، فرمودند؛شاهان ظالم وقف را در نظر مردم تلخ معرفی کردند و هنوز نیز رسوباتی از این تلخی در ذهن مردم بر جایی مانده است، امروز گرایش به خیریه بیشتر از وقف است در حالی که خواستگاه خیریه در غرب ، اما وقف از ادیان الهی نشأت میگیرد. وقف قابل تغییر از شرایطی که واقف تعیین کرده نیست، اما ورثه میتوانند در امور خیریه دخالت داشته باشند).
🔻🔻🔻🔻🔻
اگرچه امروز موقعیت موقوفات بهتر از هرزمان دیگر میباشد، اما از کلام امام(رحمهالله علیه) و تاکیدات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مهم بودن موضوع وقف، در حل مسائل اقتصادی ورفع مشکلات معیشتی مخصوصا قشر آسیبپذیر جامعه ومستضعفین، توسط عموم مردم ، استفاده می شود.
🔺🔺🔺🔺🔺
❇️ حضرت امام ره در صحیفه خود حدود ده مورد درباره وقف و واقفان وبرخی موقوفات سخن به میان آورده است.
🔹 یکی از مواردی که درباره وقف فرموده اند : در جایی است که حضرت امام درباره حضرت امیرالمومنین (علیه السلام) و عظمت و جایگاه آن بزرگوار سخن میگوید و از برخی حساسیتهایی که آن حضرت در دوران حکومت خودشان داشتند پرده برمیدارد. سپس گذری به زندگی ساده و بیپیرایه حضرت میافکند و ضمن یاد کرد از برخورد ایشان در جریان ربوده شدن خلخال از پای دختر یهودی یا نصرانی و خروش امام علی(علیه السلام) بر مسلمانان ـ که از درد و ننگ، انسان سزاوار مردن است ـ ، به حکومتداری و حاکمیت بر مردم و مردمداری حضرت اشاره میکند؛ سپس نگاهی گذرا به زندگی شخصی حضرت دارد و میفرماید:
🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🔶 همان روزی که با ایشان بیعت کردند به امامت و خلافت، همان روز، بعد از اینکه این کار را کردند، آن حضرت کلنگش را برداشت رفت سراغ کارش، که کار میکرد خودش با دست خودش، آن وقت چه میکرد برای چه؟
آن قنات را وقتی که درآورد، یک کسی گفت که مثلاً مبارک است، چه است، فرمود که مبارک برای ورثه است. بعد فرمودند : [قلم] بیاورید. وقف کرد آنجا را برای مستمندان. همچو حاکمی، ما طالب یک همچنین حاکمی هستیم (صحیفه امام، ج 4، ص 164).
🌴🌴🌴🌴🌴🌴
امام خمینی(رحمة الله علیه) با یادکرد از حکومت و خلافت امام علی (علیه السلام) نخست چگونگی زندگی محرومانه آن بزرگمرد را بیان میکند؛ سپس به مسئله بسیار مهمی که در نظر ایشان از اهمیت بالایی برخوردار بوده است ـ یعنی کندن قنات و بلافاصله وقف کردن آن برای مستمندان و بیچارگان ـ میپردازد که در واقع نشانگر اهمیت این موضوع و بیانگر فلسفه وقف است که همان نجات محرومان از تنگدستی و محرومیت است.
✨✨✨✨✨
واقفان نیز به ویژه آنان که به فکر عموم هستند، دیدگاهشان درباره وقف، کاری عام المنفعه و در راه محرومیتزدایی و نجات فقیران از فلاکت و زندگی سخت می باشد .
#امام_خمینی_حقیقت_همیشه_زنده
🖤🖤🖤🖤🖤
💠
@vaghfemahdavi