⭕️ اف ۳۵ و آغاز 'بازی' بایدن با عربهای سازشکار منطقه / بخش اول
♨️ در روزهای اخیر منابع غربی اعلام کردند که دولت جدید آمریکا به صورت موقت فروش تسلیحات نظامی به عربستان و امارات به ویژه فروش جنگندههای «اف ۳۵» به ابوظبی را متوقف کرده، اقدامی که مورد توجه رسانههای و تحلیلگران مسایل منطقه قرار گرفته است.
🔻روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از مقامات آمریکایی نوشت که دولت "جو بایدن" همزمان با بررسی معاملات تسلیحاتی که دولت «دونالد ترامپ» مجوز آنها را صادر کرده، به طور موقت خواستار توقف فروش تسلیحات به دو کشور عربستان و امارات شده و دلیل آن جنگ این دو کشور عربی علیه یمن است.
🔴 براساس گزارش وال استریت ژورنال، تصمیم تسلیحاتی دولت بایدن شامل توقف فروش مهمات با هدایت دقیق به ریاض و همچنین جنگندههای پیشرفته اف ۳۵ به ابوظبی است، معاملهای که واشنگتن در دولت ترامپ تصویب کرده بود.
💢 قرارداد فروش نهایی جنگندههای اف ۳۵ به امارات قراردادی است که ترامپ رییس جمهوری جنجالی و سابق آمریکا یک ساعت پیش از مراسم تحلیف بایدن، آن را امضا کرد و به اعتقاد کارشناسان مسایل منطقه، این اقدام ترامپ عملا هدیهای به ابوظبی از سوی واشنگتن به خاطر سازش با رژیم صهیونیستی بود.
💢 مقامات آمریکایی اعلام کردهاند، غیرمعمول نیست که دولت جدید فروش تسلیحات به دیگر کشورها را که توسط دولت پیشین تأیید شده، مورد بررسی مجدد قرار دهد و به رغم توقف فروش، بسیاری از معاملات در نهایت ادامه خواهد یافت.
🔻به نوشته وال استریت ژورنال، رییس جمهوری جدید آمریکا طبق وعدههای پیشین خود به دنبال کسب اطمینان از آن است که تسلیحات آمریکایی فروخته شده به امارات و عربستان در جنگ یمن مورد استفاده قرار نگیرند.
⭕️ هرچند قرارداد نهایی فروش جنگندههای اف ۳۵ از سوی آمریکا به امارات در اول بهمن ماه و دقیقا یک ساعت قبل از تحلیف بایدن به امضای نهایی رسید، ولی موافقت این قرارداد بیستم آبان ماه سال جاری خورشیدی (۱۳۹۹) از سوی "مایک پمپئو" وزیر خارجه جنگطلب و پیشین آمریکا آمریکا اعلام شده بود.
♨️ وزیر امور خارجه آمریکا در همان زمان و در بیانیهای اعلام کرد که وزارتخانه تحت امرش با فروش حداکثر ۵۰ فروند جنگنده اف-۳۵ و تسلیحات دیگری از جمله ۱۸ فروند پهپاد «امکیو-۹ » به امارات موافقت کرده است.
🔻پمپئو در این بیانیه تاکید کرده بود که "امارات متحده عربی یک شریک امنیتی قدیمی و حیاتی برای ایالات متحده است و امروز به دستور من، وزارت امور خارجه رسماً تصمیم ما مبنی بر موافقت با درخواست ابوظبی برای خرید تسلیحات پیشرفته به ارزش ۲۳.۳۷ میلیارد دلار را به اطلاع کنگره رساند".